Tips

Uw naam schilderen op de voordeur
U krijgt het kort na de geboorte, u leent het nooit uit en toch wordt het door iedereen gebruikt… Neem even de tijd: over welk persoonlijk bezit spreken we?

Ja, inderdaad. Uw naam is iets bijzonders! Het vormt een belangrijk deel van uw identiteit. Heeft u er al eens aan gedacht om uw naam te schilderen op de voordeur? Voeg een extra toe aan de toegang tot uw thuis en persoonlijke sfeer…

Lettertype

Het geheel bestaat uit een aantal eenvoudige stappen. Eerst moet u even het lettertype bepalen dat u wenst te gebruiken. De meeste tekstverwerkers zijn standaard voorzien van een grote keuze aan lettertypes, maar vindt u daar niet uw gading, dan kan u op zoek gaan op het wereldwijde web.

Als het op uw beeldscherm er goed uitziet, kijk de grootte dan zeker ook even na op papier, want dat gaat u uiteindelijk op de voordeur gebruiken.

Met de hand of met sjabloon

Als u tevreden bent met het resultaat, dan kan u nu twee kanten uit. Ofwel gebruikt u uw zelfgedrukte versie, ofwel stapt u naar een winkel die er even een sticker van maakt. Doet u het zelf, dan kan u de omtrek van de letters door middel van carbonpapier op de deur aanbrengen. Maakt u gebruik van een sticker, dan kan u het negatief van de sticker als sjabloon nemen.

Schilderwerkje

Voor het schilderwerk zelf kan u met een lang, dun penseel fijne details aanbrengen. Hierbij kan u de verf best niet of amper verdunnen. Heeft u geen vaste hand, dan kan u gebruik maken van een spuitbus of verfpistool, maar dan heeft u wel dat sjabloon nodig. Laat het geheel goed drogen, beschermd van weersinvloeden en nieuwsgierige of onvoorzichtige handjes. Eventueel kan u het geheel nog afwerken met een laagje vernis voor een langere levensduur.

De Belisol oplossing

Als u vindt dat uw voordeur een persoonlijke toets kan gebruiken, maar u vindt het bovenstaande nét teveel werk en moeite, dan kan u ook figuurglas overwegen. Bij Belisol kunnen wij de glasinzet perfect afwerken met een elegant motiefje, uw naam of zelfs uw huisnummer.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan snel even langs in één van onze showrooms bij u in de buurt of vraag dat wij contact met u opnemen. Onze Belisol adviseurs staan voor u klaar!

Lees meer over:
Deel met een vriend(in)
facebook twitter youtube pinterest