Budget kozijnen en deuren

Hoeveel kosten kozijnen en deuren? Natuurlijk hangt de volledige prijs af van verschillende factoren: materialen, type beglazing, afwerking, grootte, etc. Belisol helpt je alvast op weg met enkele nuttige inschattingen. Ook onze budgetindicator komt van pas!

Budget bij nieuwbouw en renovatie

Gemiddeld nemen nieuwe kozijnen en deuren 7,5 à 10 % in van de totale prijs (incl. BTW en montage) in beslag bij de bouw van een woning. Daar is de bouwgrond natuurlijk niet bijgeteld.

Ga je renoveren, dan ligt de verhouding helemaal anders. Nieuwe kozijnen en deuren zijn dan meestal de grootste kostenpost namelijk zo’n 70% van je totaalbudget.

Prijs ramen en deuren

Het spreekt voor zich dat er in de prijzen grote verschillen kunnen zitten, naargelang jouw wensen. Zo zullen nieuwe kozijnen voor een rijhuis een minder grote investering zijn dan die voor een vrijstaand huis.

Ook het materiaal doet ertoe. Kunststof is de goedkoopste optie, gevolgd door hout en vervolgens aluminium. Heb je dus een rijwoning en kies je voor kunststof, dan zal je heel wat minder betalen dan bij een grote vrijstaande woning met aluminium kozijnen.

Type kozijnen

Het benodigde budget is daarnaast ook afhankelijk van het type ramen dat je kiest. Vaste raamkozijnen kosten bijvoorbeeld minder dan draai-kiepramen en schuifpuien. Hoogwaardige kwaliteit kost dikwijls ook wat meer, maar de kozijnen en deuren gaan wel ettelijke jaren langer mee …

Nog een aandachtspunt: het isolatievermogen van je nieuwe kozijnen en deuren. Hoe beter de isolatie, hoe duurder de aankoop. Maar … je bespaart dan wel veel geld op lange termijn door de energiezuinigheid van je woning. Tot 20% besparing op je energierekening!

Gericht advies nodig? Contacteer een Belisol-adviseur.

Wil je een prijsinschatting voor je nieuwe kozijnen en deuren? Gebruik onze handige online budgetindicator.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie