De valse vooroordelen over pvc-ramen

Over pvc-ramen doen er verschillende vooroordelen de ronde. Belisol ontzenuwt de meest hardnekkige fabeltjes over pvc-ramen.

Pvc-ramen zien eruit als plastiek.

Dat is veruit het meest door ons gehoorde vooroordeel over pvc ramen. En absoluut niet waar. Belisol heeft zelfs 6 houtimitaties in de klassieke houttinten ebben, mahonie, lichte eik, donkere eik, gouden eik en afromosia. Door de nerfstructuur en kleur zijn ze nauwelijks van houten ramen te onderscheiden. Ook gelakt hout kan perfect worden geïmiteerd.

De laatste jaren werden ook pvc-raamprofielen ontwikkeld die je amper van aluminium kan onderscheiden.

Pvc-ramen zijn van plastiek en dat is brandgevaarlijk.

Integendeel zelfs. De pvc-ramen van Belisol zijn zeer brandveilig. In technische termen heet het dat ze ‘moeilijk ontvlambaar en zelfdovend’ zijn. Dat wil zeggen dat als je pvc-ramen in contact komen met vuur ze het vuur zeker niet zullen bevorderen, verspreiden of aanwakkeren.

Pvc-ramen trekken vuil aan.

Ook dat is niet waar. Pvc is nauwelijks elektrostatisch en trekt daardoor juist heel weinig stof aan. En pvc-ramen zijn bovendien onderhoudsvriendelijk, omdat je ze nooit hoeft te schilderen, vernissen of lakken. Pvc-ramen zie je ook vaak aan de kust en industriezones, omdat ze goed bestand zijn tegen niet-oxiderende zuren, zouten, alcoholen, minerale vetten en oliën.


Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie