Afmetingen deuren

Nieuwe voordeur? Aandachtspunten bij het bepalen van de afmetingen

De voordeur is het uithangbord van uw woning. Uw nieuwe voordeur mag zeker bijzonder zijn en getuigen van uw goede smaak. Denk daarom ook eens buiten de lijntjes als het gaat over de afmetingen van de buitendeur. Uw nieuwe voordeur hoeft niet per se een standaard deurmaat van 211,5 op 93 cm te hebben. Het kan ook anders. Lees hier enkele aandachtspunten om een voordeur te kiezen met de juiste maten.

1. De grootte van uw woning

De voorgevel en de stijl van uw woning bepalen mee de afmetingen van uw voordeur. Een grote, brede gevel kan gerust een bredere en hogere buitendeur verdragen. Bij een hoge herenwoning kunt u bijvoorbeeld de hoogte van de buitendeur aanpassen met een glaspartij al dan niet voorzien van een sierpatroon.

Is er ruimte voor een dubbele deur? Neem ook dat in overweging. Het kan majestueus ogen. Een lage, gerenoveerde hoeve hoeft zeker niet aan de standaardmaten van een buitendeur vast te houden. De afmetingen van de buitendeur zijn ook hier perfect op maat en naar uw wens aanpasbaar.

2. De ruimte van de entree

Opteert u voor grotere maten van uw buitendeur? Dan bekijkt u best met uw architect de grootte van de entree in uw woning. U wilt natuurlijk dat de deur volledig open gaat en dat u voldoende ruimte hebt om de gasten te begroeten. Daarbij is de draairichting van de voordeur van belang. De afmetingen van uw buitendeur zorgen al dan niet voor een ruimtegevoel in de entree. Dat doet eer aan uw woning. Overweeg daarom de afmetingen van de voordeur goed.

3. Uw huidige voordeur onder de loep

Om uw keuze te vormen rond een nieuwe buitendeur is het verstandig om de maten van uw huidige deur zorgvuldig te noteren. Wilt u een grotere of een kleinere deur dan de huidige deur? Probeer de voor –en nadelen van uw huidige voordeur te evalueren en zorg dat u de positieve elementen meeneemt in de keuze van de afmetingen van de nieuwe voordeur.

4. De extra’s van uw voordeur

Is de entree van uw woning klein en donker? Dan is het een goed idee om glaspartijen te verwerken in de voordeur. Verschillende opstellingen zijn mogelijk. Een glaspartij kan aan de zijkant of bovenkant maar u kunt ook kiezen voor een voordeur volledig uit glas. Sommige mensen zijn dan weer eerder gesteld op privacy, dan is een gesloten deur een beter idee.

5. Aandacht voor de buitendeur achteraan

Een achterdeur bevindt zich meestal op een minder zichtbare plaats. Dat betekent niet dat u aan deze buitendeur achteraan niet voldoende aandacht moet besteden. Ook hier bekijkt u ten opzichte van de gevel en de stijl van de woning de afmetingen van de achterdeur.

We geven u nog twee extra aandachtspunten: veiligheid en isolatie. Een deur achteraan of aan de zijkant mag geen zwakke plek van uw woning worden voor inbrekers. U wilt ook geen warmte langs een slecht isolerende achterdeur laten ontsnappen. Zowel kunststof deuren als aluminium deuren als houten deuren doen het goed op vlak van isolatie en veiligheid.

Hebt u het gevoel dat u veel overwegingen moet maken? U hoeft natuurlijk niet alles alleen te beslissen. De Belisol-adviseur komt bij u thuis en geeft u advies op maat. Eens de keuze gemaakt is, komt een gespecialiseerde opmeter bij u langs om alles tot in de puntjes op te meten. Geen zorgen dus!

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie