Kunststof kozijnen bieden je uitstekende isolatie

Kunststof is al jaren een prima isolerend materiaal voor kozijnen. En de ontwikkeling staat niet stil. Dankzij allerlei innovaties houdt u met kunststof kozijnen de kou steeds beter buiten.

Kunststof kozijnen van Belisol houden niet alleen koude of warmte buiten, maar ook geluid. Daarvoor zorgen drie speciale dichtingen:

  1. Een buitendichting beschermt tegen kou, neerslag en stof
  2. Een middendichting houdt water en wind tegen
  3. Een binnendichting houdt geluid buiten

Extra isolatie voor extra warmte

Als u een kozijn zou doorzagen, zou u verschillende kamers zien. Elke kamer heeft zijn eigen rol in de isolatie. Bij sommige kozijnmodellen kunt u kiezen voor een extra isolatiepakket. Dit pakket bevat een isolerende schuimlaag of isolerende strips voor in die kamers en drievoudige beglazing. Met zo’n pakket bereikt u een uitzonderlijk hoge isolerende waarde*. Dat betekent comfort voor u en een lagere energierekening. Dit is tevens goed nieuws voor het milieu. Ook de geluidsisolerende waarde stijgt met een dergelijk pakket.

Bij superisolerende kozijnen wilt u natuurlijk superisolerend glas. Die combinatie laat uw energierekening fors dalen.

Klaar voor hoogrendementsglas

Bij Belisol hebben we kunststof kozijnen waarin we hoogrendementsglas kunnen plaatsen met Ug-waarden van 1,1 tot wel 0,5. **. Tussen het kozijn en het glas plaatsen we aan beide kanten dan EPDM glasdichtingen. Dat zorgt ervoor dat kozijn en raam superstrak op elkaar aansluiten.

Nog meer isolatie? Kies Warm-Edge

Bij dubbel en drievoudig glas, zit er tussen de glazen platen een afstandshouder. Die is meestal van aluminium. Warm-Edge afstandshouders isoleren beter. Daarmee kunt u de Uw-Waarde van uw kozijn nog eens met 0,1 of 0,2 laten dalen.

* Uw-waarde tot 0,76* mogelijk. Op basis van gestandaardiseerd testelement DK 1230 mm x 1480 mm.

** De Uw-waarde is een eenheid waarin we meten hoeveel warmte een soort glas doorlaat. Hoe lager die waarde hoe beter. Standaard HR glas heeft een Ug-waarde van 2.0

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie