Kunststof kozijnen: niets dan voordelen

De voordelen van kunststof kozijnen:

 • Uitstekende isolatiewaarden
 • Nauwelijks onderhoud 
 • De uitstraling van houten kozijnen
 • Binnen en buiten een fraaie houtnerf 
 • De ruimte om kleuren te combineren (binnen en buiten) 
 • 20 jaar garantie

Kunststof kozijnen: maximale flexibiliteit voor een minimaal budget

Belisol biedt kunststof kozijnen in de meest uiteenlopende kleuren en looks: aluminiumlook of houtlook. En naast de uitstekende isolatie hebben ze ook nog eens een zeer aantrekkelijk prijskaartje.

Isolatie

Zeer goed

Prijs

Budgetvriendelijk

Veiligheid

Inbraakveilig

Stijlen en kleuren

Uitgebreid gamma

Onderhoud

Weinig tot geen onderhoud

Classix 80 Pure T-kader

Een stijlvolle optie die als moderne aluminium look-a-like fungeert.

Meer info

Classix 120 Prestige blokkader

Het enige steellook kunststof profiel op de markt.

Meer info

Ontdek alle profielen

Wat betaalt u voor kunststof kozijnen?

U overweegt kunststof kozijnen te kopen? Dat is een verstandige keuze. Kunststof kozijnen isoleren heel goed, zijn makkelijk te onderhouden en voor de prijs hoeft u het ook niet te laten

Kunststof kozijnen volledig op uw maat

U mag van een specialist als Belisol verwachten dat we uw kozijnen prachtig op maat maken. Nu wilt u natuurlijk weten wat die kozijnen gaan kosten. Dat kan niemand u op voorhand vertellen. Voor een exacte prijs moet een vakman uw kozijnen eerst inmeten. Naast die afmeting wordt de prijs ook bepaald door:

 • Het profiel: wordt het een strak blokkozijn of een elegant, slank kozijn? U kiest uit maar liefst 7 types.
 • De beglazing: dubbel, driedubbel, veiligheidsglas … Hoe meer isolatie, hoe meer u nu betaalt, maar ook hoe meer u de komende jaren aan energie bespaart.
 • Kleuren: kies uw favoriete kleur. Of verschillende kleuren voor binnen en buiten.
 • De afwerking: sierlijsten, glaslatten of ander beslag, aluminiumlook of houtnerfimitatie? De keuze is aan u.
 • Hang- en sluitwerk: als u kiest voor materialen met veiligheidskeurmerk betaalt u meer, maar krijgt u daarvoor meer zekerheid en gemoedsrust terug.

Prijzen van kunststof kozijnen online berekenen

U kunt voor uzelf een eerste prijsindicatie voor uw kunststof kozijnen berekenen. Gebruik daarvoor onze budgetindicator.

Exacte prijs voor kunststof kozijnen

Voordat u beslist, wilt u natuurlijk weten wat het gaat kosten. U maakt zelf keuzes in materialen en afwerking, maar wij willen graag zeker weten dat ze in uw huis passen. Of er geen bouwkundige problemen kunnen opduiken. En we willen ze natuurlijk goed inmeten. Als we dat gedaan hebben, kunnen we u een exacte prijs geven.

Laat daarom altijd een Belisol-adviseur bij u thuis komen. Dan koopt u kozijnen pas echt zonder zorgen. Maak daarom een afspraak voor een vrijblijvend bezoek bij u thuis.

Een adviseur kan u ook voorlichten over bijvoorbeeld de isolatiewaarde van een kunststof kozijn. Hoe lager de Uw-waarde, des te beter het kozijn isoleert. En hoe lager die waarde, hoe lager uw energierekening. Bij vervanging, maar zeker ook bij nieuwbouw loont het om u te laten adviseren. Want bij kozijnen weet u vrijwel zeker dat goedkoop nu betekent dat u later meer betaalt dan nodig is.

Kunststof kozijnen in alle stijlen en kleuren

Kunststof kozijnen zijn niet alleen een uitstekende keuze voor wie kwaliteit wil combineren met een aantrekkelijke prijs. Het uitzonderlijk veelzijdige kunststof biedt u ook de ruimste keuze in zowel stijlen als kleuren.

Net zoals de kleur van een das een maatpak kan maken of kraken, kan de kleur van uw kozijnen uw huis een volledig andere uitstraling bieden. U staat dus best even stil bij deze keuze. Hieronder vindt u de beschikbare kleuren voor onze kunststof kozijnen.

Beschikbare kleuren

Licht ivoor
Grijsbeige
Zwartblauw
Staalblauw
Dennengroen
Monumentgroen
Licht grijs
Antraciet
Betongrijs
Kiezelgrijs
Kwartsgrijs
Zijdegrijs
Gouden eik
Notelaar
Noten
Lichte eik
Mahonie
Donkere eik
Zwartbruin
Ebben
Afrormosia
Crème
Wit
Papyrus

Kunt u er maar moeilijk een beeld bij vormen?

Gebruik dan zeker eens onze kozijnsimulator.

Benieuwd hoe de kleur van uw keuze de stijl van uw woning kan beïnvloeden? Met onze kozijnsimulator verkrijgt u snel en makkelijk een eerste indruk!

Kies uw eigen stijl

Dankzij de uiteenlopende afwerkingen van onze kunststof kozijnen kunt u naast de kleuren ook kiezen uit de meest uiteenlopende stijlen. Droomt u eerder van een modern huis, of heeft u liever een warme rustiek- of houtlook? Met kunststof kozijnen is alles mogelijk!

Onderhoud van kunststof kozijnen

Tijd verspillen aan verven of knoeien met silicone? Met kunststof kozijnen is het voor altijd verleden tijd! De kunststof kozijnen van Belisol zijn uitzonderlijk makkelijk te onderhouden. Af en toe poetsen en één keer een druppeltje olie is al meer dan genoeg om vele jaren van prachtige kozijnen te genieten.

Natuurlijk moet u er wel voor zorgen dat u het onderhoud van uw kunststof kozijnen juist aanpakt. Als uw vensters beschadigd zijn, is het namelijk bijzonder moeilijk om ze te herstellen. Daarom kunt u deze eenvoudige tips beter even doorlezen.

Onderhoud kunststof kozijnen? Lauwwarm water en een zachte spons!

Gebruik nooit een schurend of bijtend middel op kunststof kozijnen en val ze ook niet aan met een schuurspons! Zo loopt u namelijk het risico dat u het kunststof voorgoed beschadigt.

Gebruik liever lauwwarm water, een zachte spons en eventueel wat zacht schoonmaakmiddel. Dat volstaat om uw kozijnen weer te laten schitteren als nieuw.

Eén keer per jaar grondig onderhoud van uw kunststof kozijnen

Geen paniek: grondig onderhoud van kunststof kozijnen betekent alleen dat u de verschillende bewegende delen van uw venster één keer per jaar een flinke smeerbeurt geeft.

Nog enkele tips tot slot:

 • Schilder nooit uw kunststof kozijnen
 • Kunststof is gemakkelijk te onderhouden, maar niet onderhoudsvrij!
 • Hebt u toch een hardnekkige vlek? Vraag dan raad aan uw Belisol-adviseur
 • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
 • Professioneel advies en perfecte opmeting
 • Vakkundige montage en nette afwerking
 • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie