besparen kozijnen

5 aandachtspunten bij het kiezen voor houten, kunststof of aluminium kozijnen

  1. Architectuur. Voor de pastoriestijl liggen houten kozijnen voor de hand. Aluminium kozijnen geven een krachtige industriële look en aluminium kozijnen hebben als voordeel dat je raamprofielen licht en smal kunt houden. En ondanks de vooroordelen die over kunststof kozijnen bestaan, kunt u zeker met de mogelijke houtimitaties ook met kunststof kozijnen een warme persoonlijkheid, retro of moderne look aan de architectuur van uw woning geven.
  2. Toepassing. Voor een woning aan de kust adviseren wij kunststof kozijnen. Voor extra grote raamoppervlakten kiest u best voor aluminium kozijnen en deuren.
  3. Isolatiewaarde. Hout is van nature een sterke isolator. Hoewel hout het beste isoleert, blijven aluminium en kunststof kozijnen niet ver achter. De Belisol-profielen voor aluminium en kunststof kozijnen bestaan uit 4 tot 5 kamers en minstens 3 dichtingen die een hoge isolatiewaarde opleveren. We werken met dikkere profielen van 70mm waardoor u bovendien voor het sterk isolerende hoogrendementsglas kunt kiezen.
  4. Onderhoud. Hout vraagt zonder meer het meeste onderhoud. Aluminium en kunststof kozijnen hoeft u nooit te schuren, verven, vernissen of lakken. De moderne spuittechnieken zorgen er op ecologisch verantwoorde wijze voor dat uw houten kozijnen onderhoudsarm zijn. Aluminium en kunststof kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk.
  5. Budget. Aluminium kozijnen zijn duurder dan houten of kunststof kozijnen.

Bekijk de kenmerken van houten, kunststof en aluminium kozijnen

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie