Laver les vitres

7 tips voor ramen wassen zonder strepen

Van spons tot krantenpapier. Van tandpasta tot uien. Benut het allemaal om uw ramen te wassen zonder strepen. Bekijk 7 tips voor ramen wassen zonder strepen …

 1. Gebruik een schone spons, en kwalitatieve trekker en zeem.
 2. Gebruik gewoon warm schoon water om uw ramen te wassen zonder strepen. Strepen op uw ramen ontstaan meestal door een teveel aan schoonmaakmiddel in uw water. Gebruik een scheutje ammoniak als uw ramen vet zijn. Voor heldere ramen kunt een scheutje glansmiddel voor de vaatwas aan uw water toevoegen. Gebruik geen spiritus, dat geeft oliestrepen en na verloop van tijd vertonen uw ramen dan een blauwe waas die moeilijk weg te krijgen is. Een halve ui in uw waswater doet ook wonderen voor schoon gewassen ramen zonder strepen.
 3. Verwijder het ergste vuil voor u begint met ramen wassen. Vogelpoep kunt u verwijderen met tandpasta.
 4. Gebruik een niet te natte spons voor het wassen van uw ramen. Knijp de spons bijna droog en was uw ramen van onder naar boven. Zo voorkomt u lekvlekken.
 5. Trek uw ramen aan de buitenkant van beneden naar boven droog en binnen van links naar rechts. Zo ziet u direct of eventuele strepen aan de binnen- of de buitenkant van uw ramen zitten.
 6. Hebt u nog strepen op uw raam? Veeg dan met krantenpapier over uw ramen en u hebt proper gewassen ramen zonder strepen.
 7. Een glazenwasser vragen om uw ramen te wassen is natuurlijk ook een mogelijkheid. U weet nu welke tips u hem of haar kunt meegeven om zonder strepen uw ramen te wassen.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

 • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
 • Professioneel advies en perfecte opmeting
 • Vakkundige montage en nette afwerking
 • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie