Schuifpui aluminium

Aluminium hefschuifpuien voor Virginie Claes

Prachtig zicht op de tuin en makkelijke doorgang van de keuken naar het terras, dat is het resultaat. Virginie Claes liet haar woning volledig renoveren en rekende voor de schuifpuien op Belisol. Een project waar we natuurlijk graag aan meewerkten!

Hefschuifpuien van vloer tot plafond

Voor ex-miss België Virginie Claes is het fijn thuiskomen in haar gerenoveerde woning uit 1956. Zeker nu ze via twee grote schuifpuien zo op het overdekt terras kan.

Virginie: “De tuin achteraan ligt aan de noordkant. Eigenlijk kwamen we er tot voor kort bijna nooit. Daar wilden we verandering in brengen. We lieten twee muren uitbreken en vervangen door grote hefschuifpuien, van vloer tot plafond. Ondanks de grootte van de schuifpuien laten ze zich trouwens erg vlot bedienen.”

Schuifpui aluminium

Strak zwart aluminium en uitrekbare horren

Bij de keuze van materiaal en kleur lieten Virginie en haar man Bernard Cops zich begeleiden door hun Belisol-adviseur in Hasselt. Hun oog viel op strakke, zwarte hefschuifpuien in hoogwaardig aluminium met het bekende smalle middenprofiel. Dat contrasteerde mooi met het witte interieur. Door het hulpveersysteem til je de zware puien moeiteloos uit het slot.

Virginie: “De horren in zwart gaas namen we er meteen bij. Via een handig uitreksysteem zie je ze enkel zitten als je ze nodig hebt. In gesloten stand kunnen de horren moeiteloos weggenomen en opgeborgen worden.”

Schuifpui aluminium

Overdekt terras met lichtschacht

Omdat het terras noordgericht is, lieten Virginie en Bernard het overdekken. Ook terrasverwarming is voorzien zodat ze op frissere avonden nog steeds fijn buiten kunnen zitten. Voor de renovatie werkten ze samen met Vincent Cops, broer van Bernard.

Virginie: “Het is verrassend hoe architecten naar je woning kijken. Zo stelde Vincent onder andere voor om de keukenruimte te vergroten door er een open keuken van te maken. Dat kon door het toilet te verplaatsen en toegankelijk te maken vanuit de entree.”

Schuifpui aluminium

Montage hefschuifpuien: Belisol-vakwerk

De plaatsing van de hefschuifpuien gebeurde heel vlot. Indrukwekkend om de vakmannen van Belisol aan het werk te zien als een geolied team. Zeker de kleine Louis (3,5 jaar) wilde niets missen van het spektakel. De nieuwe schuifpuien werden met een kraan over de haag getild.

Schuifpui aluminium

Opzet geslaagd!

Virginie: “We zijn heel tevreden met het eindresultaat en beleven er elke dag plezier aan. De verschillende ploegen, zoals die van de keuken, de kozijnen en het terras hebben echt goed samengewerkt. Het is een plezier om zo te kunnen verbouwen.”

Plant u een renovatie? Neem contact op met uw Belisol-adviseur voor persoonlijke begeleiding bij uw project!

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie