Renovatie hoeve ramen

Aluminium kozijnen in 19e eeuwse hoeve

Renovatie hoeve ramen

Als nieuw samengesteld gezin verenigen Els, Bert en hun 3 kinderen hun werelden in één interieur. Ze renoveerden vier jaar geleden een oude hoeve. Welkom in hun hoogstpersoonlijke oase van kleur, ruimte en licht. Onder meer dankzij aluminium kozijnen van Belisol!

Van schapenstal naar hedendaagse living

“Vijf jaar geleden ontdekten we deze alleenstaande hoeve uit 1868. Het gebouw voldeed helemaal aan onze eisen, al waren de werken een heftige periode. Onze huidige leefruimte was toen nog een donkere schapenstal”, lacht Els.

“Afgezien van de poort waren alle muren hier dichtgemetseld, waardoor er amper licht binnenkwam. Toch wisten wij meteen dat deze stal geschikt was als living. Aan deze kant heb je het meeste zonlicht.”

Renovatie hoeve ramen

Grote kozijnen voor extra zonlicht

Hoewel Els en de architect de bloedmooie buitengevel en structuur van het huis behielden, maakten ze ruimte voor zonlicht. “We sloopten de muren en plaatsen twee grote statische dubbele deuren aan de zuidkant. In onze zoektocht naar nog meer licht, voorzagen we ook een kozijn op de plek van de grote poort. Geweldig, zoveel licht, zeker als je weet dat ik ook schilder.”

Aluminium maatwerk

Aangezien Els al bekend was met de service en kwaliteit van Belisol, wist zij van in het begin waar ze zou aankloppen voor de kozijnen en deuren. “Klantenadviseur Chris van Belisol in Aalst is een goede vriend en plaatste ook de kozijnen in mijn vroegere woning. Doordat ik haarfijn wist wat ik wilde – moderne en strakke zwarte kozijnen – was mijn keuze snel gemaakt.

Wel raadde Chris me aluminium kozijnen aan. Met dunne raamprofielen konden we nog meer het contrast met het landelijk kantje van de hoeve uitspelen. Een uitstekende keuze: het effect is geslaagd en het aluminium is heel onderhoudsvriendelijk. Onze architect en Chris volgden dit samen verder op, daarna moesten onze aannemer en de plaatsers van Belisol nauw samenwerken.”

De grootste uitdaging was het maatwerk voor het kozijn in de poort en het buiten houden van de slagregen zonder opstapje. “Van opstapjes heb ik een afkeer”, lacht Els. “Gelukkig vond Belisol snel en gericht een oplossing.”

Renovatie hoeve ramen

Rolluiken en vliegenramen

Aan de kozijnen in de slaapkamer lieten Els en Bert dan weer elektrische rolluiken en een hor plaatsen. “We slapen graag in de absolute duisternis en met open kozijnen.” En ook in de leefruimte kwam er een vliegenraam. “Het houdt insecten buiten en onze kat binnen, zonder licht weg te nemen. Langs alle deuren, vier in totaal, kun je trouwens gewoon het huis in met de sleutel van de voordeur. Handig als onze kinderen ooit uitgaan en stilletjes binnen willen.”

Plant u een renovatie? Maak een afspraak met uw Belisol-adviseur!

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie