Anti-inbraak kozijnen

Anti-inbraak kozijnen

Veiligheid staat voorop!

Een huis als kluis?

Inbrekers hebben een hekel aan lawaai, licht en tijdsverlies. Tests hebben uitgewezen dat ze binnen 30 seconden een woning binnen kunnen komen. Duurt het langer, dan geven ze er vaak de brui aan en gaan ze op zoek naar een makkelijker slachtoffer.

Bij Belisol maken we het inbrekers graag lastig. We nemen onze verantwoordelijkheid voor het product en de plaatsing zeer serieus en we leggen de veiligheidsnormen dan ook bijzonder hoog.

Zo kunnen we u kozijnen en deuren leveren die aan de Nederlandse Klasse I norm voldoen en die de inbreker verscheidene minuten kunnen weerstaan. In de meeste gevallen blijkt dit afdoende te zijn.

“Ze kwamen via de kozijnen...”
Vooral oude kozijnen staan bovenaan het verlanglijstje van inbrekers. Even hard drukken, een tik tegen het glas of een ruk met een koevoet volstaat vaak om de inbrekers direct toegang te verschaffen. Nieuwe kozijnen zijn echter uitstekend beveiligbaar.

Bij Belisol kunnen we u de veiligste kozijnen bieden. In Nederland kregen deze kozijnen zelfs het unieke Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)1, dankzij de vele inbraakwerende mogelijkheden bij zowel aluminium als pvc.

Afsluitbare krukken
Een klein gaatje in het kozijn maken volstaat dan niet om de kruk te bewegen en het kozijn te openen.

Meerpuntsluiting met paddestoelnokken
Elk kozijn hecht zich bij het sluiten vast met meerdere paddestoelnokken, die moeilijker los te wrikken zijn dan rolnokken. Deze nokken haken bovendien in stalen sluitbakken.

Veiligheidsbeglazing
Inbraakwerend glas is veel steviger, waardoor inbrekers veel tijd verliezen en meer lawaai maken. Het zal hen zeker niet stimuleren om verdere pogingen te wagen om langs het glas binnen te komen.

Speciale hoekoverbrenging
Ook de hoekverbindingen zijn bij Belisol sterke plekken, dankzij een bijzondere bevestigingswijze.

Massieve sluitlat
De stevige, terugwijkende sluitlat verhindert het gebruik van een koevoet.

Schuifpuien
Door de speciale uittilbeveiligingen, aangebracht op de horizontale bovenregel, kunnen de aluminium schuifdelen onmogelijk uit hun rail getild worden.

Glaslatten
De latten waarmee het glas in het kozijn wordt vastgedrukt, zijn langs de binnenzijde van het kozijn bevestigd. Op deze wijze voorkomt men dat het glas gemakkelijk kan uitgebroken worden.

Noot: rolluiken zijn uiteraard ook in sterke mate inbraakwerend, maar vervangen geenszins de beveiliging van de kozijnen. Inbraken vinden immers net zo vaak overdag plaats, wanneer de rolluiken opgetrokken zijn.

Voor meer informatie over onze anti-inbraak kozijnen, kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs. Loop ook gerust eens binnen bij een showroom bij u in de buurt.

1 Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® is een keurmerk dat in Nederland afgegeven wordt voor woningen, complexen en wijken die voldoen aan een voorgeschreven pakket van eisen rond sociale veiligheid, leefbaarheid, inbraak- en brandpreventie.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie