Belisol Batibouw

Belisol op Batibouw met technische hoogstandjes

Belisol kon op Batibouw uitpakken met maar liefst twee technische hoogstandjes.

We stellen ze hier even voor:

1. Schuifraam vervolledigt het innovatieve Holux-gamma

Holux is een gamma aluminium ramen en deuren voorzien van alle innovatieve snufjes op vlak van isolatie, levensduur, veiligheid en esthetiek. Vandaag breiden we het gamma uit met Holux-hefschuiframen.

Patricia Alen, bestuurder van Belisol, licht toe: “Op Batibouw tonen we het Holux-hefschuifraam voor het eerst aan het grote publiek. Rondom het schuifraam bevinden zich geen borstels, maar rubberen dichtingen. Dat zorgt voor een perfecte water- en winddichtheid, zodat we voldoen aan de strenge normen van de EPB-wetgeving (nvdr Energieprestatie & Binnenklimaat).”

Opvallend detail nog, de ‘chicane’ of middenstijl van het raam is met 50mm één van de smalste in zijn categorie. Isolatie én elegantie verenigd! Toch kan het Holux-schuifraam grote afmetingen aan, tot 6,5 meter breed en 3 meter hoog.

“Zo’n groot schuifraam openen of sluiten is niet altijd eenvoudig omwille van het gewicht van de glaspartijen. Daarom voorzien we enkele hulpmiddelen, zoals een ‘hulpveer’ aan de bedieningshendel om het makkelijk te openen en te sluiten.“

Holux schuiframen zijn beschikbaar in twee isolatieniveaus: Naast de Holux + uitvoering is er de extra isolerende Holux S, met een spectaculaire Uw-waarde tot 1,19 W/m²K

2. Blowerproof Liquid Brush maakt elk raam winddicht

Belisol pakt op Batibouw uit met nog een opmerkelijke productinnovatie: de revolutionaire Blowerproof Liquid Brush. Dat is een speciale pasta, die je raam rondom winddicht maakt. De Blowerproof Liquid Brush is een watergedragen polymeerpasta, die je simpelweg met een verfborstel aanbrengt rond het raam.

“Zodra de pasta droog en hard is, vormt hij een naadloos dampscherm”, weet Patricia Alen . “Op die manier wordt de dagkant - het oppervlak tussen het muuroppervlak en het raamwerk - letterlijk winddicht. Voorheen plakten plaatsers de ramen af met folie. Een tijdrovende bezigheid, met niet altijd het gewenste resultaat. Bovendien was deze folie bijzonder moeilijk af te werken voor de stukadoors. Daarom ontwikkelden onze Belisol-ingenieurs samen met de Belgische producent Hevadex deze unieke pasta.”

Belisol verdeelt het product exclusief in België. “Onze plaatsers gebruiken de pasta ook wanneer ze ramen plaatsen. Ze noemen het product al gekscherend ‘smurfenpasta’, omwille van de typische blauwe kleur”, lacht Patricia Alen.

“De coating is makkelijk en snel aan te brengen. Daarom is het ook prima geschikt voor de doe-het-zelver, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Je kan Blowerproof Liquid Brush makkelijk op verschillende ondergronden gebruiken. Het product is exclusief te koop in onze Belisol-showrooms.”

Referenties en testrapporten vind je op www.blowerproofliquid.com. De pasta is getest door het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) en is EPB-goedgekeurd (EnergiePrestatie en Binnenklimaat).

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie