Bouwen met licht … en aluminium

Bouwen met licht … en aluminium

Het architectenkoppel Bruckmann heeft een unieke woning: een rechthoek van hout en glas, opgetrokken

op de fundamenten van een oud atelier in het hart van een dorp in de Elzas. De immense glaspartijen en het transparante dak maken er een oase van licht van, waar de grenzen tussen binnen en buiten vervagen.

Ik was al jaren op zoek naar een bijzondere plek, vertelt Véronique. “Uiteindelijk stootte ik in Molsheim op een oude schrijnwerkerij. Het was een ietwat vreemd, compleet verloederd atelier. Maar wij zagen alleen maar mogelijkheden.” Samen met haar man Joël werkte ze een constructie uit, die de ruimte recht zou doen.

Lichtspel met schuifpuien

In het onregelmatige volume van het voormalige atelier reconstrueerden de Bruckmanns naar eigen zeggen de rechte hoeken. Het dak ging eraf, maar de zichtbare elementen van het geraamte werden behouden. Vervolgens plaatsten ze een parallellepipedum in het midden.

Het licht speelt op de witte muren, tekent voortdurend beweeglijke schaduwen, reflecteert op de grote glaspartijen. Véronique: “We hebben geprobeerd om de grenzen tussen binnen en buiten op te heffen. Dankzij de schuifpuien lijken de ruimtes niet alleen groter, we kunnen ze ook afstemmen op het moment van de dag.”

Moderne architectuur met panoramische glaspartijen

Voor de Bruckmanns is architectuur een passie. Ze hebben een globale visie. Van de constructie over de interieurinrichting tot het ontwerp van de buitenruimtes. Ze zijn verknocht aan minimalisme en modernisme, en krijgen soms te kampen met onbegrip in een regio waar traditie heel belangrijk is.

“Wanneer we in Frankrijk glazen gevels en panoramische glaspartijen voorstellen, lopen we vaak tegen een muur aan. Toch zijn de technieken al sterk geëvolueerd. Tegenwoordig combineren we zonder problemen isolatie, veiligheid en glas. Ons huis is een uitstekend argument om sceptici te overtuigen.” , legt Joël uit.

Sobere lijnen van kozijnen in aluminium


Véronique en Joël kozen voor aluminium kozijnen. Joël: “We wilden sobere lijnen die perfect pasten bij de houten elementen. We hebben al met verschillende aluminiumfabrikanten samengewerkt, maar Belisol stak er met kop en schouders bovenuit. Hun kozijnen zijn licht en stevig en de afwerking is degelijk. Dat merk je bijvoorbeeld aan de ingebouwde rails. Vanuit ons professionele standpunt is er geen betere.”

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie