Budget kozijnen deuren

Budget kozijnen en deuren

Hoeveel kosten kozijnen en deuren? Natuurlijk hangt de volledige prijs af van verschillende factoren: materialen, type beglazing, afwerking, grootte, etc. Belisol helpt u alvast op weg met enkele nuttige inschattingen. Ook onze budgetindicator komt van pas!

Budget bij nieuwbouw en renovatie

Gemiddeld nemen nieuwe kozijnen en deuren 7,5 à 10 % in van de totale prijs (incl. BTW en montage) in beslag bij de bouw van een woning. Daar is de bouwgrond natuurlijk niet bijgeteld.

Gaat u renoveren, dan ligt de verhouding helemaal anders. Nieuwe kozijnen en deuren zijn dan meestal de grootste kostenpost namelijk zo’n 70% van uw totaalbudget.

Prijs kozijnen en deuren

Het spreekt voor zich dat er in de prijzen grote verschillen kunnen zitten, naargelang uw wensen. Zo zullen nieuwe kozijnen voor een rijhuis een minder grote investering zijn dan die voor een vrijstaand huis.

Ook het materiaal doet ertoe. Kunststof is de goedkoopste optie, gevolgd door hout en vervolgens aluminium. Heeft u dus een rijwoning en kiest u voor kunststof, dan zal u heel wat minder betalen dan bij een grote vrijstaande woning met aluminium kozijnen.

Type kozijnen

Het benodigde budget is daarnaast ook afhankelijk van het type ramen dat u kiest. Vaste raamkozijnen kosten bijvoorbeeld minder dan draai-kiepramen en schuifpuien. Hoogwaardige kwaliteit kost dikwijls ook wat meer, maar de kozijnen en deuren gaan wel ettelijke jaren langer mee …

Nog een aandachtspunt: het isolatievermogen van uw nieuwe kozijnen en deuren. Hoe beter de isolatie, hoe duurder de aankoop. Maar … u bespaart dan wel veel geld op lange termijn door de energiezuinigheid van uw woning. Tot 20% besparing op uw energierekening!

Gericht advies nodig? Contacteer een Belisol-adviseur.

Wilt u een prijsinschatting voor uw nieuwe kozijnen en deuren? Gebruik onze handige online budgetindicator.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie