De verschillende soorten schuifpuien

Een schuifpui of schuifdeur zorgt niet alleen voor een doorgang naar buiten maar bespaart ook ruimte. Het kan een ideale oplossing zijn bij een renovatie. U creëert ruimte zonder dat er grote werken nodig zijn.

Een schuifdeur naar uw wens

Vóór aankoop is het van belang de nodige info te verkrijgen. Vraag bijvoorbeeld raad aan een Belisol-adviseur. Informeer u over de verschillende stijlen, materialen en mogelijkheden.

De schuifdeur: ideaal voor decoratie

Een schuifpui of schuifdeur is niet enkel nuttig, maar kan decoratief zijn. Naargelang het materiaal dat u gebruikt, geeft een schuifpui namelijk een verschillend effect. Hout is perfect voor een intiem en warm interieur, waar aluminium weer beter gepast is voor een modern design.

Ook de kleuren zijn natuurlijk bepalend. Bij Belisol zijn schuifpuien dan ook in een heel arsenaal aan kleuren verkrijgbaar. Kiest u voor een discrete schuifpui, ingewerkt in de muur? Of mag uw schuifpui een blikvanger zijn? U bepaalt het helemaal zelf.

Soorten schuifpuien

 1. De schuifpui met schuifdeur
  Het meest gebruikte systeem is een pui op rail voor bijvoorbeeld serres of doorgangen naar de tuin toe. De rail kan zichtbaar zijn in de lichtjes verhoogde versterking, maar kan ook zo ingewerkt worden dat hij gelijkloopt met de vloer en het geheel er dus strakker uitziet.
  Dit type schuifpui sluit men met een handgreep met veiligheidscilinder, net zoals bij een gewone deur. Zo bent u beter beveiligd tegen inbraak. Langs de buitenkant kan u de handgreep zelfs weglaten, zo is er simpelweg geen toegang via de schuifpui langs buiten.
 2. De hef-schuifpui
  Dit systeem is erg vergelijkbaar met de schuifpui hierboven beschreven, behalve dan dat de pui niet door een handgreep, maar door een hefboom bediend wordt. Dit biedt dan weer andere anti-inbraakvoordelen: de pui moet ‘opgetild’ worden vooraleer er iemand doorheen kan. Bovendien heeft dit systeem een goede luchtdichtheid.
 3. De ingewerkte schuifdeur
  Deze schuifpui wordt in de ruimte tussen binnen- en buitenmuur ingewerkt, waardoor u meer plaats wint dan met een schuifpui op rail. Het bewegende gedeelte van de ingewerkte schuifpui verdwijnt volledig in de muur. Hierdoor komt er ruimte vrij aan de muur en op de vloer.
  Zo kunt u dat stuk muur gebruiken voor meubels, decoraties, schilderijen, enz. Het installeren van een ingewerkte schuifpui vereist grotere werken dan een schuifpui op rail, want de ruimte tussen binnen- en buitenpui moet voorzien worden.

Ontdek al onze schuifpuien in onze showrooms

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

 • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
 • Professioneel advies en perfecte opmeting
 • Vakkundige montage en nette afwerking
 • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie