Designbeurs Salone del Mobile

Designbeurs Salone del Mobile

Belisol innoveert continu en daarom sluiten onze kozijnen en deuren perfect aan bij de laatste trends op interieurgebied. Samen met interieurarchitecte Sonja Grietens bekijken we de laatste trends voor binnen- en buitenmeubilair op het Salone del Mobile in Milaan.

De 55ste editie van de bekende designbeurs was een schot in de roos. Met meer dan 370.000 aanwezigen en meer dan 2.400 standhouders, was de sfeer optimaal.

Sonja: “Wat vooral opvalt, zijn de warme kleuren. Vorig jaar waren de trends extremer met veel goud. Nu zijn het warme groen- en roodtinten, geel en oranje die de ontwerpers gebruikten. Opvallende ontwerpen in deze ‘warme’ trend? De tafeltjes en krukjes in rode tinten van Tom Dixon. De collectie die hij in Milaan voorstelde was een studie van zijn basismaterialen: marmer, hout, plastic, glas, koper en messing.”

Interieur voor binnen en buiten

Sonja: “Vele ontwerpers kozen ervoor zowel indoor- als outdoormodellen te voorzien, zoals Rodolfo Dordoni. Bovendien heeft onze levensstijl ook een invloed op de designbeurs. We wonen steeds compacter, daarom pakten vele grote merken uit met hypermoduleerbare meubels.”

Trend van 2016: ambachtelijke kwaliteit

Sonja: “De nadruk ligt dit jaar meer op ‘de mens’ achter de ontwerpen dan op de producten zelf. Daarom wellicht dat artisanale kwaliteit zo populair is. Het design wordt erg tactiel, fijn om aan te raken. Ook naar de textuur van de materialen en stoffen gaat meer aandacht.”

“Bij Living Divani zagen we bijvoorbeeld een zetel met leuning in een soort kantwerk. Dit kantwerk werd gemaakt door jonge Italiaanse vrouwen om de kantindustrie nieuw leven in te blazen.”

3D-geprint interieur

Sonja: “Zoals in vele sectoren, dringt in de meubelindustrie 3D-printing helemaal door. Het gaat intussen zelfs verder dan accessoires en verlichting. Zelfs tafels kunnen nu met 3D-printing geproduceerd worden. Indrukwekkend!”

Designbeurs Salone del Mobile

Sonja Grietens is interieurarchitecte en samen met Jan Natens zaakvoerder van Grietens Concept in Leuven.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie