Draai-kiepraam

Draai-kiepraam een inleiding

U bent op zoek naar een “draai kiep raam”? U vraagt zich af wat hier nu precies de meerwaarde van is? Belisol geeft u graag een korte inleiding.

Het belangrijkste kenmerk van draai-kiepramen is het dubbele mechanisme. Dit wil zeggen dat het kozijn via twee verschillende assen geopend kan worden:

U kan het raam of het kozijn horizontaal laten draaien. Dan zit het onderaan vast en is er een kier bovenaan. Dit is de kiepstand.

U kan het kozijn verticaal laten draaien. Dan scharniert het langs één zijde en opent het langs de andere zijkant. Dit is de draaistand.

Voordelen van draai-kiepramen

In de horizontale stand of de kiepstand kan u ventileren. Overdag geniet u met de open stand van een gezonde levenssfeer, zonder zichtbare uitnodiging naar inbrekers toe. ’s Nachts raden we u echter aan het kozijn volledig af te sluiten, als u optimaal verzekerd wilt zijn van uw veiligheid. In de kiepstand is de raamkruk steeds naar boven toe gedraaid.

In de verticale stand of de draaistand kan u op korte tijd meer verluchten, maar het belangrijkste voordeel van deze stand is dat u gemakkelijk de buitenkant van de kozijnen kan onderhouden. Gedaan met ladders en ander halsbrekend gereedschap. Dankzij de draaistand maakt u de buitenkant van het glas eenvoudig zuiver, terwijl uzelf binnen staat. De raamkruk staat in deze stand horizontaal gericht, met andere woorden naar de zijkant van het raam.

Veiligheid van draai-kiepramen

Het draai-kiepraam wordt gesloten door de raamkruk naar beneden toe te draaien. Wij bieden u de mogelijkheid een raamkruk met sleutel te bestellen. Naast inbraakveiligheid, bieden ze ook meer bescherming voor kinderen en ouderen. Is de raamkruk afgesloten, dan kan het raam niet open en gebeuren er geen ongelukken.

Belisol biedt u bovendien standaard én optionele beveiligingspakketten aan, zoals de inbraakvertragende sluitnokken. Daarbij haken de sluitnokken nog beter in het profiel dan de standaardmodellen. Afhankelijk van de keuzes die u maakt en de opties die u neemt, kan u bij de kunststof kozijnen en de aluminium kozijnen het PolitieKeurmerk Veilig Wonen bekomen.

Dankzij de kwaliteit van onze producten en dus het uitstekende mechanisme van onze draai-kiepramen, zal uw raam nooit meer los komen te zitten. Of de draaistand, of de kiepstand. En steeds weer even sterk en stevig als bij aankoop. Met 10 jaar garantie kan u gerust zijn over uw nieuwe kozijnen.

Voor een antwoord op al uw vragen, bent u steeds welkom in een showroom of kan u dadelijk contact met ons opnemen.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie