Dorpelstrip

Een dorpelstrip: wat is dat?

Het weer wordt kouder, de wind is guur… Hoog tijd om eens na te gaan of u niet onnodig warmte verliest, zoals bij de voordeur. Hier kan een dorpelstrip een goede oplossing bieden. Wij halen meerdere mogelijkheden aan en leggen ze even uit.

Dorpelstrip aan uw deur

Een dorpelstrip of een tochtstrip is een smalle lat die onderaan de binnenkant van de deur wordt bevestigd. Deze strip is meestal van aluminium gemaakt en heeft een borstel of een rubber aan de langste zijde. Bedoeling van zo’n dorpelstrip is eventuele luchtstromen en warmteverliezen tegen te houden, zonder de beweeglijkheid van de deur te hinderen.

In het ruime gamma dorpelstrips kan u zelfs automatische modellen kiezen, die omhoog gaan bij het openen en weer aansluiten bij het dichtdoen van de deur.

Geïntegreerde kaltefeind

Een systeem dat reeds in de deur is geïntegreerd, is een kaltefeind of valdorpel. De kaltefeind zit dan in de deur ingewerkt. Door de goede afsluiting die zo’n automatische valdorpel biedt, is de isolatie niet alleen thermisch, maar ook akoestisch beter.

Duitse dorpel

Kijken we nog even verder naar de mogelijkheden om tocht bij de voordeur te voorkomen, dan bestaat er ook zoiets als een ‘Duitse dorpel’. Dit is eigenlijk een verhoging op de dorpel zelf, van steen of aluminium. Het bewegende gedeelte van uw deur sluit dan goed aan in alle zijdes van het deurkader.

Een nadeel is wel dat u moet opletten met die verhoging als u door de deuropening loopt, maar ook bij het huishouden – zoals bij het dweilen – kan een Duitse dorpel vervelend blijken.

Laat u adviseren door een Belisol-vakman of lees al onze tips in het gratis Belisol-magazine!

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie