Kerstkrans voordeur

Hoe bevestigt u de krans op de voordeur?

In december breekt de tijd aan van de kerstversieringen en niets is zo mooi als een kerstkrans op uw deur. Uw gasten zullen zich alvast welkom voelen en even het koude winterweer vergeten.

Een kerstkrans kan u kopen of zelf maken, afhankelijk van uw eigen creativiteit en de mogelijkheden die uw agenda u biedt. Natuurlijk kan een krans ook als tafelstukje gebruikt worden, maar voor wie de krans aan de deur wilt hangen, kan de bevestiging ervan soms vragen oproepen.

Heeft u een mooie, nieuwe kunststof voordeur, dan gaat u er zeker geen gaatje in willen boren. Net zoals u dat niet zou willen bij uw houten deur. Bij aluminium als materiaal is het zelfs niet mogelijk!

Goede raad

Wat raadt Belisol u dan wel aan?

Er zijn een aantal huis- en tuinmiddeltjes die u kan gebruiken en die de deur geen schade zullen toebrengen. Heeft u bijvoorbeeld de krans zelf gemaakt en blijft er wat ijzerdraad over, dan kan u het resterende gedeelte gebruiken om zelf een haak te maken. Eén zijde gaat over de bovenkant van de deur heen, de andere zijde dient voor de krans zelf.

Andere materialen zijn visdraad en andere soorten nylondraad. Vindt u een klein, onzichtbaar gaatje in de deur geen probleem, dan kan u de vis- of nylondraad met een platte duimspijker op de bovenkant van een houten voordeur bevestigen. Wel moet u even kijken of de duimspijker het openen en sluiten van de deur niet hindert.

Een andere oplossing is de kerstkrans bevestigen aan het deurbeslag. Heeft u een deurklopper, een greep of een deurluikje waar u wat draad aan kan bevestigen? Als uw kerstkrans versierd is door middel van brede linten, dan kan u ook dat lint gebruiken als bevestiging. Dat is mooi en functioneel in één keer!

Als de kerstkrans licht van gewicht is en u een zuignap op de deur kan aanbrengen, dan is dit een andere optie, al zeggen we er eerlijkheidshalve bij dat het vaak misloopt en zuignappen beter te gebruiken zijn bij kozijnen en kleine decoraties.

Gouden tip

De laatste, meest deurvriendelijke mogelijkheid is een kleine aankoop bij de doe-het-zelf zaak. Daar kan u meestal een deurhaak kopen die u eenvoudigweg over de voordeur ‘haakt’. Aan het andere uiteinde bevestigt u uw kerstkrans, net zoals we hierboven beschreven met de ijzerdraad. Even opletten voor de afmetingen en het verschil tussen binnen- en buitendeuren en u kan in geen tijd de krans op de voordeur bewonderen. Bovendien is dit een stuk steviger dan ijzerdraad.

Geschiedenis van de kerstkrans

Wist u tenslotte waar de traditie van de kerstkrans vandaan komt? Ten tijde van de Romeinen was een krans een geschenk, dat dus ook enkel opgehangen mocht worden indien men het gekregen had. De gelukkige ontvanger kreeg door middel van de krans een goede gezondheid toegewenst van zijn bezoekers. Ten tijde van het Christendom mocht een krans twaalf dagen aan de deur bevestigd worden. Deze bood op die manier bescherming tegen kwade geesten.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie