Horren op maat

Verluchten is belangrijk voor de levenssfeer en luchtkwaliteit in uw woning. Maar als u een kozijn openzet komt er niet enkel frisse lucht binnen, ook insecten zien hun kans. Belisol biedt u daarom handige horren voor kozijnen en deuren.

Lichte constructie in het kozijn

Horren zijn eigenlijk vrij eenvoudige constructies van aluminium en gaas om vliegen en andere insecten buiten te houden. Een aluminium profiel vormt het kader – of het kozijn – waarin het gaas bevestigd kan worden. Resultaat: een lichte en toch stevige constructie.

Een hor voor ieder type kozijn

Op basis van de functie en openingsmogelijkheden van het kozijn kan u uit verschillende soorten horren kiezen.

Horren voor kozijnen

 1. De voorzethor
  Een voorzethor of inzethor is eenvoudig te plaatsen en te verwijderen. U hoeft dit type hor namelijk niet vast te schroeven, want hij zit ingeklemd in het kozijn. Dankzij de slanke aluminium profielen moet u de hor er zelfs niet uitnemen als u het kozijn sluit. Handig bij draaikiepramen!
 2. De rolhor
  Deze hor rolt eenvoudig naar beneden en boven, dankzij één of twee stevige handgrepen. Vaak wordt deze soort hor wel aan het kozijn bevestigd door middel van schroeven.
 3. De scharnierende hor
  Dit is een hor die op de zijkant van scharnieren is voorzien, zodat u de hor open of dicht kan klappen, net zoals een deur. De sluiting gebeurt meestal aan de hand van een magneetje.

Deurhorren

 1. De scharnierende deurhor
  Deze is erg vergelijkbaar met een scharnierende hor voor een kozijn. Extra handig bij een deurhor is dat u een pompje kan laten aanbrengen. Dat zorgt voor een vertraagde sluiting en u verlengt er meteen de levensduur van uw hor mee.
 2. De schuivende deurhor
  U hebt een grote glaspartij die uitgeeft op de tuin? Dan is een schuivende deurhor ideaal, omdat deze zeer weinig plaats inneemt. Deze schuift namelijk over een vaststaand gedeelte van uw schuifpui heen, of nog een ander glazen gedeelte van uw gevel aan tuinzijde. Dit gebeurt door middel van een rail.

Wilt u meer weten over horren voor uw kozijnen en deuren? Vraag het aan een Belisol-adviseur of kom langs in een showroomf kom langs in een showroom.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

 • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
 • Professioneel advies en perfecte opmeting
 • Vakkundige montage en nette afwerking
 • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie