Kruiskozijnen

Kruiskozijn: roeden op het glas bezorgen uw kozijnen extra charme

Roeden op het glas, of kruisverdelingen, zijn geschikt voor alle woningen. Ze hebben natuurlijk een rijk verleden en wordt het vaakst geassocieerd met traditionele of landelijke woningen. Kruisverdelingen kunnen echter ook perfect bij moderne woningen toegepast worden, zonder dat deze hun moderne uitstraling verliezen.

Kruisverdelingen kunnen op verschillende manieren aangebracht worden.

In het glas: Hier bevinden de roeden zich tussen de glasplaten in. Dunnere profielen zorgen voor een nog mooiere afwerking. Bovendien is deze mogelijkheid het gemakkelijkst in onderhoud. Aangezien de glasplaat niet langs buiten onderbroken wordt, reinigt u maar één oppervlakte in plaats van vele kleintjes. Bij houten ramen betekent dit eveneens dat de roeden nooit geverfd moeten worden.

Op het glas: Bij deze mogelijkheid worden de kruisverdelingen op het glas zelf aangebracht. Dit komt de isolatie ten goede, omdat de dubbele of driedubbele beglazing niet onderbroken wordt door de roeden. Aangezien de verdeling zich aan de buitenzijde bevindt, is de uitstraling ook erg authentiek.

Tussen het glas: Roeden die het glas in kleinere oppervlaktes opdelen, zijn de meest authentieke vorm van kruisverdelingen. Zo is het concept namelijk ontstaan. Het glas kon slechts in kleine oppervlaktes gemaakt worden, anders werd het te fragiel en ging het breken. Er was geen andere mogelijkheid dan gebruik te maken van kruisverdelingen. In andere gevallen werd glas-in-lood toegepast.

Verkiest u de traditionele, landelijke stijl, dan kan u het uitzicht van een oud kruiskozijn met stenen tussendorpel nabootsen door gebruik te maken van een bovenlicht. Daarin zijn er nog vele vormen en afwerkingen mogelijk: een halve cirkel of ovaal; verticale, horizontale of diagonale roeden… Het zit allemaal in het Belisol gamma.

Laat een Belisol adviseur een vrijblijvende offerte opmaken voor uw eigen, unieke woning. Onze adviseurs hebben de kennis en ervaring die u de perfecte oplossing bieden voor zowel esthetische als technische overwegingen. U vindt gemakkelijk een showroom in de buurt. Natuurlijk kan u ook steeds online contact met ons opnemen. Wij antwoorden dan zo spoedig mogelijk.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie