Stelkozijnen: zo worden uw kozijnen geplaatst

Het woord is tijdens de nieuwbouw of de renovatie ter sprake gekomen. Er komen nieuwe kozijnen en deuren in uw woning, de vakmannen gaan stelkozijnen plaatsen voor de montage, alles wordt netjes opgesteld... maar wat zijn die dingen nu eigenlijk? Graag lichten wij dit even toe en duiden we het belang van een montage mét stemkozijnen.

Stelkozijnen

Stelkozijnen zijn houten frames, van bijvoorbeeld multiplex, die eveneens voorzien zijn van een rubber aanslag. Ze vormen zo een kader en verbinding tussen binnen- en buitenmuur. Het hout is behandeld tegen weersinvloeden, zodat het niet alleen langer meegaat, maar ook een goede isolatie garandeert tegen water en wind. De opening die door het stelkozijn gevormd wordt en waar het eigenlijke, zichtbare kozijn in geplaatst wordt, is de negge. Dankzij de goede dichting en de stevige constructie, is een montage met stelkozijnen ineens ook een stuk beter voor de inbraakveiligheid.

Zou u uw mooie, nieuwe kozijnen zonder stelkozijnen laten plaatsen, dan moeten deze rechtstreeks in de muur verankerd worden. Hierdoor moet er geboord en geklopt worden. Als er een voeg of steen verkeerd getroffen wordt, dan kan dat voor veel schade zorgen. De voegen worden in dit geval afgekit of opgevuld met PUR schuim en dat geeft een duidelijk minder strak en duurzaam resultaat.

Indien u bijvoorbeeld voor kunststof kozijnen heeft gekozen, dan kunnen die een beetje uitzetten of inkrimpen naargelang het weer. Een stelkozijn geeft daar de ruimte toe, in tegenstelling tot een stompe montage, dat is een montage zonder stelkozijn. Hier kan door de werking van de kunststof kozijnen de rechtstreekse verankeringen in de muur na enkele jaren al los komen te zitten.

Van het stelkozijn ziet u na de montage helemaal niets meer. Het definitieve kozijn wordt namelijk met een aanslag geleverd die perfect aangesloten wordt op het stelkozijn. U weet nu wel dat het er zit, maar eens de werken gedaan zijn, is er geen teken van te bespeuren.

Een montage met stelkozijnen is arbeidsintensiever en dus ook wat duurder, maar door voor stelkozijnen te kiezen verlengt u wel de levensduur van uw kunststof kozijnen van 10 tot 50 jaar! Een Belisol vakman weet dat ook en kan u nog veel meer esthetisch én technisch advies geven met betrekking tot uw woning. 40 jaar ervaring, dat heeft Belisol niet zomaar verdiend!

Bezoek snel een showroom bij u in de buurt voor snelle antwoorden of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op. Onze adviseurs helpen u zo spoedig mogelijk verder!

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie