Raamdecoratie

Stijlvolle raamdecoratie: eindeloze mogelijkheden

Wat verwacht u van raamdecoratie? Dat ze privacy, zonwering of verduistering bieden? Deze vraag bepaalt voornamelijk welke soort gordijn of raambekleding u kiest. De mogelijkheden van de raamdecoratie hangen ook af van het raam: hoe groot het is en hoe het opendraait. Zo weinig mogelijk natuurlijk daglicht wegnemen, is hoe dan ook het doel van elke soort raambekleding.

Soorten gordijnen

Gordijn

Klassieke gordijnen, met wave

Bij de klassieke gordijnen heeft u een eindeloze keuze aan stoffen. Kiest u voor een vering of niet, en voor welke plooi? Het nieuwste is de overgordijn zonder plooi, maar met een golf of wave. Deze afwerking doet het goed in een modern interieur en is enkel geschikt voor soepel vallende stoffen. Het aanspannen van de rollertjes op de rail zorgt voor het golvende effect.

Rolgordijn

Rolgordijnen

De raampartijen in onze nieuwbouwhuizen worden steeds groter en breder. Rolgordijnen volgen die trend en kunnen tot zes meter breed worden. Uitgevoerd in kunststof of glasvezel met duizenden minuscule gaatjes, vormen ze een prima zonwering. Het is interessant om de rolgordijnen elektrisch te laten optrekken. Gordijnen op (omslag)foto via Rolxx rolgordijnen.

Vouwgordijn

Vouwgordijnen

De klassieke vouwgordijnen zijn een mooie aankleding voor ramen met een vensterbank. De stoffen zijn oneindig, net als de kleurtinten of motieven. De vouwgordijn is mooi te combineren met een overgordijn, voor nog meer gezelligheid.

Nog meer raambekleding

Shutter

Shutters

Bij een landelijke stijl passen shutters. Met maatwerk kunnen ze ook toegepast worden bij kozijnen in boogvorm of schuine kozijnen. Ze verschijnen met houtnerf of in gelakte versie. Er zijn ook enkele nadelen: shutters benemen het licht en zijn niet overal inzetbaar.

Schuifpaneel

Schuifpanelen

Grote kozijnoppervlaktes kunt u perfect aankleden met schuifpanelen, die simpelweg opzijschuiven. Meestal komen de paneelgordijnen voor in stof, maar Japans papier is een interessante optie om het superstrak te maken. Wit is de meest gekozen kleur, en de motiefjes zijn discreet aangebracht. Zo’n gelamineerd papier is ook handig schoon te maken met een vochtige doek.

Jaloezie

Jaloezieën

Horizontaal of verticaal? Jaloezieën in hout of aluminium zijn erg in trek, zelfs in brede formaten van 70 tot 90 centimeter. Ook in keukens en badkamers zijn jaloezieën toepasbaar, in een aluminium versie omwille van het vocht. Een handigheid is de montage van de lamellen van 2 cm diep die tussen de glaslatten van het kozijn passen. Zo kunt u eenvoudig het kozijn openzetten en kunt u op het vensterbank spullen plaatsen.

Stoffen kiezen

Na het kiezen van de meest geschikte raambekleding, is het de beurt aan de (gordijn)stoffen. Er zijn verschillende mogelijkheden in kleuren, materialen en texturen. Voor de woonkamer kunt u het discreet houden met kleuren zoals wit, zand of grijs. Voor de slaapkamer kunt u stoffen zoals linnen, vilt en wol gebruiken, wat typisch Scandinavisch is.

Ook plannen voor te bouwen of te renoveren? Onze adviseurs staan u graag bij met advies.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie