besparen kozijnen

Te weinig woningen energiezuinig

Nederlanders nemen niet voldoende duurzame maatregelen

Te weinig woningen energiezuinig
Onderzoek door Bouwend Nederland[1] toont aan dat er nog te weinig Nederlanders energiezuinig wonen. Op dit moment hebben maar liefst 70% van de Nederlandse aangekochte huizen een energielabel C of lager. Zijn we niet goed bezig?

SER-energieakkoord
In 2013 werd in Nederland het SER-energieakkoord gesloten, een akkoord voor duurzame groei tussen meer dan 40 instellingen: de overheid, natuur- en milieuorganisaties, vakbewegingen, werkgevers, financiële instellingen, etc.

Het gezamenlijke doel is natuurlijk een duurzame samenleving. De bedoeling is ondermeer om elk jaar 1,5% minder energie te verbruiken. Zo zouden de Nederlandse huizen in 2030 gemiddeld energielabel A moeten behalen. Aangezien momenteel nog steeds 3,4 miljoen woningen energielabel C of lager hebben, is er nog werk aan de winkel!

Duurzame maatregelen
Willen we er dan niets aan doen? Natuurlijk wel, maar het is voor vele Nederlanders een geldkwestie. Meer dan een derde zou zijn woning wel energiezuiniger willen maken, maar heeft er het geld niet voor en/of weet niet op welke premies hij recht heeft. Ook duurt de terugverdientijd volgens velen te lang.

Toch zijn zij die duurzame maatregelen hebben genomen wel erg tevreden met het resultaat. De energiebesparing, duidelijk merkbaar op de maandelijkse facturen, is natuurlijk wel de moeite! Maar ook de isolatie voor geluid en koude is aanzienlijk aangenamer na een duurzame renovatie.

Dus, zo zegt Bouwend Nederland, moet de overheid meer informatie verspreiden over het belang van duurzaamheid én meer subsidies voorzien. Een nationale campagne over energiezuinigheid, in particuliere woningen maar ook in rijksgebouwen kan helpen. Iedereen moet op de hoogte zijn van de noodzaak voor het milieu en de financiële tussenkomsten.

Superisolerende kozijnen
Een goed begin voor energiebesparing is alvast het installeren van superisolerende beglazing in uw kozijnen. Betere isolatie en beperking van warmteverlies, het is de investering meer dan waard!

Wilt u duurzame maatregelen nemen voor uw woning? Belisol geeft u graag persoonlijk advies.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie