Vijf aandachtspunten bij het kiezen voor kunststof, aluminium of houten kozijnen

Waar moet u op letten bij de materiaalkeuze van uw kozijnen? Wij sommen vijf belangrijke aandachtspunten voor u op, zodat u makkelijker de voordelen en nadelen kunt vergelijken. Uw Belisol-adviseur helpt u graag verder.

1. Architectuur

Voor een landelijke of pastoriestijl liggen houten kozijnen of kunststof kozijnen in houtlook voor de hand. Maar er bestaan ook aluminium kozijnen die perfect passen in deze bouwstijl. Aluminium kozijnen geven veelal een krachtige strakke industriële look en hebben als voordeel dat u uw kozijnprofielen licht en smal kunt houden. En ondanks de vooroordelen die over kunststof kozijnen bestaan, kunt u zeker met de mogelijke aluminiumimitaties ook met kunststof kozijnen een strakke en moderne look aan de architectuur van uw woning geven.

2. Toepassing

Voor extra grote raamoppervlakten kiest u best voor aluminium kozijnen.

3. Isolatiewaarde

Hout is van nature een sterke isolator. Hoewel hout het beste isoleert, blijven aluminium en kunststof kozijnen niet ver achter. De Belisol-profielen voor aluminium en kunststof kozijnen bestaan uit 4 tot 5 kamers en minstens 3 dichtingen die een hoge isolatiewaarde opleveren. We werken met dikkere profielen van 70mm tot 88mm waardoor u bovendien voor het sterk isolerende hoogrendementsglas kunt kiezen.

4. Onderhoud

Hout vraagt zonder meer het meeste onderhoud. Aluminium en kunststof kozijnen hoeft u nooit te schuren, verven, vernissen of lakken. De moderne spuittechnieken zorgen er op ecologisch verantwoorde wijze voor dat uw houten kozijnen toch onderhoudsarm zijn. Aluminium en kunststof zijn van nature onderhoudsvriendelijk.

5. Budget

Aangezien we hier spreken over maatproducten, hangt veel af van de afwerking die u kiest voor uw kozijnen en deuren. Laat u goed begeleiden door vakmensen opdat u de juiste keuzes maakt.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie