Condens ramen

Voorkom condens op uw ramen

Hebt u condens op uw ramen? Zoek dan eerst naar de oorzaak van de hoge luchtvochtigheid in uw woning en pak de vochtigheid bij de bron aan.

Stel uzelf de volgende vragen:

  • Hoe wordt vochtproductie door koken en douchen afgevoerd?
  • Hoe wordt er verse lucht aangevoerd?
  • Zijn er problemen met regendoorslag door de buitenmuur?
  • Hoeveel mensen wonen er in uw huis?

Een gemiddeld huishouden van 4 personen produceert dagelijks ongeveer 12 liter vocht. Het grootste deel daarvan is door het ’s nachts uitademen tijdens de slaap. Het is dus niet zo vreemd dat u ’s ochtends condens op de ramen ziet.

Kozijnen met goede ventilatie

Belangrijk om condens en vochtproblemen in huis te vermijden is ventilatie. Let op, ventileren is niet hetzelfde als verluchten. Een kozijn af en toe openzetten is goed om uw woning te verluchten, maar is geen oplossing op lange termijn voor vochtproblemen.

Als u uw huis onvoldoende ventileert, condenseert het vocht in huis en zet zich af op koude oppervlaktes. Huizen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Dat is natuurlijk een goede zaak. Maar dat heeft ook tot gevolg dat er minder natuurlijke ventilatie is en dus meer condens. Als uw muren en dak goed zijn geïsoleerd, zijn uw kozijnen meestal het koudste oppervlak.

Belisol kozijnen zijn natuurlijk ook goed geïsoleerd vandaag de dag. Bij de dubbele, driedubbele en superisolerende beglazing zien we bijgevolg dat de ramen beslaan aan de buitenkant. Door de goede isolatie slaat het vocht immers op het koudere buitenglas neer.

Mechanische en natuurlijke ventilatie

Wij adviseren u 2 soorten ventilatie:

  1. Om zeker te zijn dat uw woning voortdurend wordt geventileerd, installeert u best een mechanisch ventilatiesysteem. Mechanische ventilatie is sinds 2006 trouwens verplicht in nieuwbouwwoningen.
  2. Zorg daarnaast voor voldoende natuurlijke ventilatie door in elke ruimte van uw woning roosters te plaatsen. Onder binnendeuren moet tegenwoordig ook verplicht een opening zijn, zodat er continue een natuurlijke luchtdoorstroming in uw huis is.

Vragen over uw kozijnen of deuren? Neem contact met ons op >

Of bezoek een showroom bij u in de buurt >

Lees meer over:Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie