Waarom zelf kozijnen plaatsen geen goed idee is

Op het internet bieden verschillende bloggers en bedrijven tips voor de montage van uw kozijnen. Is dit wel betrouwbaar? Tenzij u beroepsmatig kozijnen plaatst, raden wij het ten stelligste af. We leggen u uit waarom!

Nauwkeurige opmetingen voor montage

Eerst en vooral moet de opening waar uw nieuwe kozijnen in gemonteerd gaan worden, keurig opgemeten worden. Een kleine speling is ook noodzakelijk. Kunststof, hout en aluminium kunnen door weersomstandigheden immers ‘werken’ na de montage. Ook de wijze van montage is van belang.

Belisol monteert met stelkozijn

Kiest u voor kozijnen van Belisol, dan zal de montage steeds mét stelkozijn gebeuren, voor meer duurzaamheid. Velen vinden een montage met stelkozijn ook esthetisch aangenamer, door de aanslag. Dit is een verlengstuk rondom het kozijn dat een trouwe én sterke weergave vormt van het traditionele Hollands blokkozijn.

Montage van de kozijnen

Een vakman weet dat de montage van de eigenlijke kozijnen zeer nauwkeurig uitgevoerd moet worden. De kozijnen moeten namelijk waterpas in de opening staan. Een goede montage houdt verder rekening met een water- en luchtdichte verbinding tussen het kozijn en de muur.

Een meerkamerprofiel met sterk isolerende waarden heeft namelijk geen enkel nut als er rondom een koudebrug zit waar de warmte van binnen moeiteloos verloren gaat. Natuurlijk hoort die isolerende verbinding er netjes uit te zien. Netjes kitten en purren, dat vereist toch enige vaardigheid!

Het zwaargewicht van de beglazing

Onderschat het gewicht van het kozijn met beglazing niet. Dubbel glas of hoogrendementsglas bestaat uit meerdere glasplaten die erg kunnen doorwegen naargelang de oppervlakte. Zonder het juiste gereedschap en de nodige ervaring, krijgt u die niet zonder moeite in het kozijn.

Een bijkomende uitdaging is de afstandshouder tussen de glasplaten. Raakt deze beschadigd, dan ontsnapt het gas en verliest u niet alleen de isolerende werking van de beglazing, maar kan er ook condensvorming tussen het glas optreden!

Jarenlange ervaring in plaatsing kozijnen

De Belisol vakmannen houden rekening met al deze factoren. Ze hebben een grondige opleiding gevolgd en bezitten jarenlange ervaring. Als zij uw kozijnen komen monteren, dan doen ze dat volgens het boekje.

Ook de binnenafwerking kunnen zij verzorgen, zodat u onmiddellijk kan genieten van uw gloednieuwe kozijnen. Zonder rommel achteraf, want die nemen zij ook mee!

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie