Zeeën van ruimte met grote kozijnen in Zeeland

Erwin en zijn partner Cinzia kochten een oude woning op een prachtige locatie: aan de Schelde in Zeeland. “Tegen het water aan, zo buitenaf. Een supermooie plek, al zeg ik het zelf”, aldus Erwin. Om die prachtplek de aandacht te geven die het verdient, plaatsten zij nieuwe kozijnen en deuren van Belisol.

Helemaal naar eigen wens met een Gouden randje

“Onze woning zou je het best kunnen omschrijven als een modern-klassieke woning. Het is eigenlijk een hele strakke woning met verschillende daken en verschillende niveaus met aan de voorkant een ronding. Het huis is zo gemaakt dat het lijkt alsof het een schip is. Dat past perfect bij het gevoel van leven aan de Schelde”.

Erwin en Cinzia werkten samen met Architect Sjaak Goud uit Yerseke. Hij heeft het hele ontwerp zo gemaakt dat de bestaande woning omgebouwd kon worden naar de woning zoals deze nu is. Door nieuwe bouwreglementen kon de woning niet zomaar afgebroken worden. Erwin en Cinzia bouwden daarom uit waardoor ze de oude woning deels konden handhaven. Maar niet voor niks. Erwin: “Wij hebben nu de mogelijkheid om letterlijk op de Schelde te kijken. Dus op het water. En dat was in de oude situatie dus niet zo.”

Vanaf hun plekje zien ze veel grote containerschepen voorbij komen die van en naar de haven van Antwerpen varen. Dat wilden ze graag zien. “Voor ons was het heel belangrijk om hoogte in de woning te creëren. En daarnaast veel raampartijen aan de bovenkant, zodat we dat uitzicht ook bijna 180 graden vanuit de woning hebben. Op het natuurgebied, maar ook op de Schelde zelf.” vertelt Erwin.

Profielkeuze

“De architectuur van onze woning heeft een typische Sjaak Goud-signatuur. Hij heeft meerdere woningen in die stijl gebouwd. Denk hierbij aan uitzonderlijke lange overstekken. En het combineren van wit-zwarte daken met zwarte kozijnen, dat is echt wel zijn signatuur.” zegt Erwin over de architectuur.

“Met onze kozijnkeuze voor zwarte aluminium profielen hebben we zijn stijl behouden en tegelijkertijd het beste voor onze situatie aan het water gekozen. Aan de waterkant bleek alumnium toch nog iets veiliger dan bijvoorbeeld kunststof. Belisol keek echt met ons mee. Wat doet dat zoute water nou? Wat is makkelijk schoon te maken? Maar ook: wat vind je mooi? Wil je een grof profiel, wil je een fijn profiel? Dat is superbepalend voor de uiteindelijke look en feel van de gehele woning. Zeker bij ons omdat er zo veel glas in zit.”

Zorgen overboord gegooid

Belisol verzorgde alle communicatie met de aannemer en de architect. “Het enige wat wij hebben moeten doen, is keuzes maken. Willen we een schuifpui of openslaande deuren? Welk profiel willen we? Daarvoor lieten we ons in de showroom adviseren. Daar hebben we uiteindelijk ook de keuze gemaakt.”

Ondanks de vele voorbeelden in de showroom, is keuzes maken en je inbeelden hoe iets eruitziet soms moeilijk. Je wil eigenlijk zien hoe het eruit ziet in een groter geheel in een woning. Daarom zijn rapportages van andere klanten denk ik heel goed, omdat je dan het totaalplaatje kunt zien. Dat helpt om uiteindelijk je eigen definitieve keuze te bepalen. Maar daar word je gelukkig heel professioneel in begeleid.”

Kozijnen nu juist pronkstuk

In het verleden hebben Erwin en zijn partner ook wel eens een woning gebouwd. Dit keer hadden ze financieel de ruimte om het heel goed aan te pakken. Destijds kozen ze voor onopvallende kozijnen. De kozijnen waren van kunststof met weinig profiel. ”De vorige keer zat de stelpost van de kozijnen bij de aannemer. Dit keer hadden we er bewust voor gekozen om die post eruit te halen, zodat we zeker met Belisol in zee konden. Dat is ook wel mijn advies aan mensen die gaan verbouwen: haal die post van de kozijnen bij de aannemer weg, zodat je zelf eigenaarschap blijft houden over de kozijnkeuze. Dan maak je meer een bewuste keuze voor iets wat veilig is en niet te veel kost. Deze keer wisten we het zeker: de kozijnen zijn echt bepalend voor de woning, bepalend voor de uitstraling. Daarom kozen we voor Belisol, die snappen dat.”

De luxe-uitstraling voel je letterlijk

“Mensen die onze schuifpui vastpakken reageren altijd verrast: wow, wat degelijk. De kwaliteit is vooral het eerste wat mensen zien, op de voordeur na natuurlijk! Bij de voordeur hebben we voor hout gekozen omdat we een klassieke robuuste voordeur wilden die aan de binnenkant en buitenkant ook dat reliëf erop heeft. We krijgen eigenlijk alleen maar goede reacties. Los van dat het mooi is, horen we heel vaak dat het goed voelt. En ik moet zeggen: dat merk ik ook wel aan het hang- en sluitwerk. Je merkt bij Belisol meteen als je dat vastpakt dat het kwalitatief gewoon goed is.”

Meer inspiratie voor uw nieuwe kozijnen en deuren? Bekijk ook onze andere realisaties.

De keuze van Erwin & Cinzia:

  • Product: Aluminium kozijnen en schuifpui
  • Type: Kozijnen met blokprofiel, Zio monorail (schuifpui)
  • Glas: Triple glas
  • Kleur: Zwart
  • Extra: Dubbele voordeur van afromosia hout met blokprofiel

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie