Zo onderhoudt u aluminium kozijnen

Wist u dat aluminium kozijnen eenvoudig te onderhouden zijn? Onze experts vertellen u alles wat u moet weten om jarenlang van uw kozijnen te genieten!

Gelakt (gemoffeld) of geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch en trekt dus geen vuil of stof aan. In de aluminium profielen treden ook nooit spleten of schilfers op, waarin zich vuil kan ophopen.

Schilderen hoeft niet

Bovendien hoeven aluminium kozijnen nooit geschilderd of gevernist te worden. Bij het moffelen bakken we de verf namelijk in het aluminium. Dat resulteert in een zeer sterke laklaag waarvan de verf nooit loslaat en waardoor de natuurlijke oxidatie van aluminiumprofielen vermeden wordt.

Een paar keer per jaar reinigen

In een landelijke omgeving volstaat het om de aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. In stedelijke gebieden kunt u ze het beste minstens 4 keer per jaar schoonmaken.

Gebruik voor het reinigen van uw aluminium kozijnen lauw water met een niet-agressief (pH-neutraal) schoonmaakmiddel. Gebruik nooit schuursponzen en schurende of bijtende producten.

Schenk elk half jaar aandacht aan de schuifbare delen van uw aluminium kozijnen en deuren. Maak dan ook de openingen voor waterafvoer vrij.

Als u deze tips opvolgt, geniet u zonder al te veel moeite nog vele jaren van de tijdloze uitstraling van uw aluminium kozijnen.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie