Soorten glas voor uw Belisol-kozijn

Bij de keuze van een Belisol-kozijn bepaalt u niet enkel de stijl die bij uw woning past, u krijgt ook de kans om uw beglazing zelf samen te stellen. Er zijn een paar vragen die u uzelf daarbij kan stellen:

 • de isolatie: wilt u geluid weren, koude zo veel mogelijk buiten houden?
 • de zonwering: wilt u alle zonlicht doorlaten?
 • de tint: wilt u helder of getint glas?
 • de decoratie: wilt u figuurglas? glas in lood? spiegelglas?

Minstens dubbel glas

Bij Belisol bieden we verschillende soorten glas aan, als het om isolatie gaat:

 • dubbel glas
 • hoogrendementsglas of superisolerend glas
 • driedubbel of drievoudig glas

Dubbel glas, superisolerend of hoogrendementsglas

Dubbel glas is sowieso al een betere optie vanuit ecologisch standpunt dan het vroegere enkel glas. Maar als u voor het superisolerende hoogrendementsglas gaat, bespaart u nog meer energie (en geld). Hoogrendementsglas isoleert namelijk nog 2 tot 3 keer beter dan dubbel glas.

Drievoudig glas

Hebt u energiebewust gebouwd of woont u in een huis voor de jaren '90? Dan is driedubbel glas zeker de investering waard. Hierbij bestaat de beglazing, logischerwijze, uit drie lagen glas. Zo bent u zeker dat er geen condensvorming aan de binnenkant zal komen, want de middelste glasplaat dient als buffer.

Van vervelend lawaai van buitenaf zult u totaal geen last meer hebben. Let wel, het gewicht van driedubbel glas is niet te onderschatten. Uw kozijn profielen moeten dit wel mogelijk maken. Voor welk type glas u ook kiest, weet dat u steeds extra opties hebt om te beschermen tegen zonlicht, geluid, inbraak, enzovoorts.

Veiligheid van glas

Voor uw veiligheid kunt u inbraakwerend gelaagd glas laten installeren. In dit geval zit er tussen de glasplaten een taaie folie. Die zorgt ervoor dat wanneer iemand op het glas slaat, het niet in stukjes uiteenvalt. Een serieuze tegenvaller voor een inbreker die snel te werk wil gaan …

Gelaagd glas is trouwens ook een goede zaak voor de veiligheid van uw kinderen. Bij een eventueel ongelukje met een raam, zullen ze zich niet kunnen verwonden aan de glasscherven.

U kunt zelfs nog een stapje verder gaan en uw beglazing zo sterk maken dat het tegen explosies of kogels bestand is.

Subsidies voor uw beglazing

Bent niet zeker of u wel wil investeren in hoogrendementsglas, vraag dan even na wat de subsidie voor beglazing bedraagt in uw gemeente. Misschien hebt u wel recht op een mooie premie, zodat ook u goed geïsoleerde Belisol-kozijnen kan installeren.

Bekijk met de Energie Subsidie Wijzer, wat er mogelijk is voor uw situatie.

Decoratief glas

Uw Belisol-kozijn kan de eyecatcher van uw woning worden met een gepersonaliseerde afwerking. Voeg gezandstraalde motieven toe of neem gekleurd glas. Zelfs figuurglas en glas-in-lood behoren tot de mogelijkheden bij Belisol.

 • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
 • Professioneel advies en perfecte opmeting
 • Vakkundige montage en nette afwerking
 • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie