5 onmisbare tools van de Belisol-monteurs

U laat kozijnen plaatsen door Belisol? Op de dag van de montage komt een team vakmannen in een montage bus met allerlei handig materiaal aangereden. Maar waarvoor dienen die spullen eigenlijk?

1. Vele handen én glaszuigers maken licht werk

Glaszuigers zijn ideaal om grote kozijnen makkelijker te dragen. De rubberen zuignappen worden luchtledig geduwd tegen het kozijn en dienen dan als handvat. Door meerdere glaszuigers te gebruiken, kan een team samen het kozijn dragen.

2. Goede maten door de rolmeter

Zonder een rolmeter kun je simpelweg niet werken als monteur. Tijdens het plaatsen van de nieuwe kozijnen rolt onze vakman verschillende keren de meter uit: vóór het uitbreken van de oude kozijnen en nadien om de juiste positie te meten.

3. Gaatjes vullen met siliconenpistool

De Belisol-monteur gebruikt altijd een siliconenpistool om de kozijnen langs het kader mooi af te kitten. Je wilt immers geen kieren waar vocht of kou doorheen kan komen. Vooral aan de buitenkant is er silicone nodig als de muur niet recht is.

4. Dekens: niet voor een dutje

De dekens die in de Belisol-bus liggen, dienen om uw vloer te beschermen. De installateurs zetten er hun gereedschapskist of ander zwaar materiaal op zodat ze geen krassen of deuken maken. Een deken komt ook van pas om je meubels te beschermen tegen stof.

5. Spannend met de lijmklem!

Met een lijmklem drukt de vakman twee losse elementen tegen elkaar. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer hij verschillende kozijnen aan elkaar moet koppelen. De lijmklem trekt ze samen en houdt ze tijdelijk vast, zodat de monteur ze intussen goed kan installeren.

Uw kozijnen vakkundig laten monteren? Vraag het aan Belisol!

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie