Aluminium kozijnen Haarlem

Een lichtpaleis met aluminium kozijnen

Trots stelt het Haarlemse koppel Pim en Miriam hun prachtig gerenoveerde woning voor. Lichtinval was voor hen van groot belang, daarom kozen ze voor lichte aluminium profielen van Belisol.

Geslaagde renovatie

Pim en Miriam hadden veel ervaring met renoveren. Na twee eerdere renovaties pakten ze dit Haarlemse huis uit de jaren zestig aan.

Wat eerst leek op een samenraapsel van allemaal kamertjes werd in een jaar tijd omgetoverd tot een modern huis vol licht en ruimte. Van het oorspronkelijke gebouw blijft niet veel meer over. Dat zie je aan het huis van de buren, dat er nog steeds uitziet zoals het huis van Pim en Miriam ooit was.

Pim: “Toen we dit huis voor het eerst zagen, wist ik meteen dat er veel mogelijkheden waren. Maar we moesten het wel heel grondig aanpakken. We hebben alles gesloopt tot alleen nog het geraamte overbleef. Ik heb zo veel mogelijk zelf gedaan. Ik vind dat leuk, renoveren. Ik ben eigenaar van een paar videotheken, heb personeel, dus kon ik wel wat tijd vrijmaken. Bovendien spaar je heel veel geld uit als je alles zelf doet.”

Aluminium kozijnen Haarlem

Duurzaam renoveren

Licht, ruimtegevoel en duurzaamheid waren voor Pim en Miriam van wezenlijk belang. Ze maakten ook zelf een ontwerp. Maar toen de broer van Miriam – de Nederlandse architect Coos Belen – met een ander voorstel op de proppen kwam, gingen ze meteen overstag.

“Zijn plan was beter dan het onze”, lacht Pim. “Hij stelde voor om twee grote staalconstructies aan te brengen om zo op de benedenverdieping één grote ruimte te creëren. Er moest een overspanning van maar liefst 8 m aangebracht worden. Maar het is gelukt: onze woonkeuken heeft een oppervlakte van 60 m²!”

Opvallend aluminium kozijn

Het valt meteen op aan de voorkant van het huis: het grote antracietkleurige aluminium kozijn. Dit Belisol- kozijn verspreidt zich over zowel de eerste als de tweede verdieping en is 8 m lang. Er zijn 4 verticale delen met telkens 4 horizontale verdelingen. Het kozijn zuigt als het ware het licht naar binnen.

Pim: “Er ligt overal vloerverwarming, maar door de optimale isolatie en de vele kozijnen hoeven we amper de verwarming aan te zetten. Zodra de zon een beetje binnen schijnt, warmt het helemaal op. Mijn vrouw zegt bijna elke dag dat ze er helemaal happy van wordt.”

Het buitengevoel is compleet dankzij de lichte aluminium profielen van Belisol. “Je ziet de seizoenen dag na dag veranderen. En zodra het mooi weer is, schuiven we de kozijnen helemaal open. Zo wordt binnen meteen ook een beetje buiten. En omgekeerd.”

Aluminium kozijnen Haarlem

Belisol-kozijnen met modern profiel

Pim en Miriam kozen voor kozijnen met een modern Ugo-profiel. In totaal plaatste Belisol schuifpuien, 8 gewone kozijnen en 2 deuren. Het grootste kozijn aan de voorkant van het huis heeft een totale lengte van 8,088 m! De schuifpuien zijn geleverd in Elite-profiel, de kozijnen in Ugo-profiel, alles in zwartgrijs. De binnenzijde van de kozijnen is afgewerkt met aluminium plaatwerk.

Perfecte isolatie

Het slopen van de oorspronkelijke woning heeft heel veel tijd gekost. Zelfs de begane vloer werd eruit gehaald. Daardoor konden ook dieperliggende funderingen voor de vloerverwarming gegraven worden. Voor de vloer zelf werden gegalvaniseerde stalen profielen gebruikt. Die zijn minder zwaar dan de traditionele betonnen liggers.

Daartussen werd piepschuim aangebracht en er werden voorgevormde elementen met een overspanning van 90 cm op gelegd. Alles samen zorgt dat voor een hoge R-waarde (warmte-isolatie).

Plant u zelf een renovatie? Belisol begeleidt u graag in het vinden van de ideale kozijnen en deuren voor uw woning. Maak een afspraak met een Belisol-adviseur.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie