Een lichtpaleis met aluminium kozijnen

Trots toont het Haarlemse stel Pim en Miriam hun grondig gerenoveerde woning. Ruimte en licht creëren, dat was het doel. En dat is voortreffelijk geslaagd met Belisol aluminium kozijnen: het is een waar lichtpaleis geworden.

Grondig renoveren

Het huis uit de jaren 60 leek wel een samenraapsel van kamertjes. Nu is het een modern huis vol licht en ruimte. Van het oorspronkelijke gebouw blijft niet veel meer over.

Pim: “Toen we dit huis voor het eerst zagen, wist ik meteen dat er veel mogelijkheden waren. Maar dan moesten we het wel heel grondig aanpakken. We hebben alles gesloopt tot alleen nog het casco overbleef.”

Duurzame renovatie

Licht, ruimtegevoel en duurzaamheid waren voor Pim en Miriam van essentieel belang. Ze maakten ook zelf een ontwerp. Maar toen de broer van Miriam – de Nederlandse architect Coos Belen – met een ander voorstel op de proppen kwam, gingen ze meteen overstag. “Zijn plan was beter dan het onze”, lacht Pim.

“Hij stelde voor om twee grote staalconstructies aan te brengen om zo op de benedenverdieping één grote ruimte te creëren. Er moest een overspanning van maar liefst 8 m aangebracht worden. Maar het is gelukt: onze woonkeuken heeft een oppervlakte van 60 m²!”

Opvallende aluminium kozijnen

Het opvallendste element is het grote antracietkleurige kozijn aan de voorkant van het huis. Het aluminium kozijn strekt zich uit over zowel de eerste als de tweede verdieping en is 8 m lang. Er zijn 4 verticale delen met telkens 4 horizontale verdelingen. Het raam zuigt als het ware het licht naar binnen.

Pim: “In het huis ligt overal vloerverwarming, maar doordat het huis zo goed geïsoleerd is en door de vele ramen hoeven we amper de verwarming aan te zetten. Zodra de zon een beetje binnen schijnt, warmt het helemaal op. Zodra het mooi weer is, zetten we de schuifpuien helemaal open.”

Modern Ugo-profiel voor de kozijnen

In totaal plaatste Belisol 5 schuifpuien, 8 gewone kozijnen en 2 deuren. Het grootste kozijn aan de voorkant van het huis heeft een totale lengte van 8,088 meter! De schuifpuien zijn geleverd in Elite-profiel, de kozijnen in Ugo-profiel. Aan de binnenzijde van de zwartgrijze kozijnen is de afwerking uitgevoerd met aluminium plaatwerk.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie