Kunststof kozijnen

Eigentijdse voordeur en kozijnen in kunststof

Guy en Clara lieten hun houten voordeur en de kozijnen op de begane grond vervangen door Belisol, op aanraden van vrienden. Het werden kunststof kozijnen in crèmekleur uit het Futura assortiment met houtnerf, die prima bij hun woning passen. Een geslaagde renovatie!

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen met houtnerf

We bouwden ons huis 42 jaar geleden”, vertelt Guy. “Mijn echtgenote Clara wilde absoluut op deze plek wonen. En we hebben het hier prima naar onze zin. We zijn graag actief bezig en dat is niet veranderd sinds we een paar jaar geleden op pensioen gingen.”

Guy: “De houten kozijnen op de begane grond – die we om de paar jaar lieten schilderen – waren aan vernieuwing toe. Er zat wel dubbel glas in, maar tegenwoordig isoleren de kozijnen toch een stuk beter. Bij onze oude houten voordeur sprong er regelmatig een latje kapot.”

Onderhoudsvriendelijk kunststof

Het echtpaar wilde nu kozijnen en deuren die weinig onderhoud vroegen. Daarom kozen ze ditmaal voor kunststof. Er werd ook goed nagedacht over welk type kozijn ze wilden hebben.

Clara: “De kozijnen aan de straatkant kon je voordien niet openen. Om de buitenkant te poetsen moest je dus naar buiten en had je een opstapje nodig. De nieuwe kunststof kozijnen openen naar binnen, dat is veel handiger. We kozen voor minder onderverdelingen in de kozijnen. Dat oogt hedendaags. De dwarslatten zitten trouwens tussen de twee glaslagen, poetsen gaat in één vlotte beweging.”

Te rade bij Belisol Hasselt

Guy: “Vrienden raadden ons aan om voor Belisol te kiezen. We namen dus contact op met Hans, adviseur van Belisol Hasselt om ons project te bespreken. Niet veel later ontvingen we de offerte. Deze viel binnen de verwachting, dus zijn we met Belisol in zee gegaan.

De voordeur en de deurklink hebben we in de showroom gekozen, waar we direct de offerte hebben ondertekend. Daarna is de opmeter van Belisol alles nog eens nauwkeurig komen opmeten. We kozen opnieuw voor crèmekleur, ditmaal in kunststof met houtnerf.

Je ziet amper het verschil met de houten kozijnen op de eerste verdieping. We zijn blij met de nieuwe kozijnen. Zo hebben we er de komende decennia plezier van en hoeven we ons van het onderhoud niks aan te trekken.”

Kunststof kozijnen

Montage nieuwe kozijnen en voordeur

Clara: “In maart 2016 waren onze kozijnen en deur klaar en kwam het Belisol-team ze plaatsen. Dat verliep ongelofelijk vlot. Ze hielden ook rekening met al onze vragen. De eerste dag gingen alle oude kozijnen eruit en kwamen de nieuwe erin zodat het meteen winddicht was. De tweede dag gebeurde de afwerking.

Daarna kwam er nog een monteur langs die de finishing touch voor zijn rekening nam. Ik was een beetje bang dat dat veel stof zou veroorzaken maar dat viel enorm mee. Hij had de roosters van de convectorverwarming in de vloer ook keurig afgedekt.”

Kunststof kozijnen

Klantendienst

Guy: “Toen we belden omdat een kozijn wat sleepte, kwam de Belisol-technicus meteen langs. Hij heeft elk kozijn precies afgesteld en ook tips gegeven voor het onderhoud. Nu weten we dat we ingevette scharnierpunten beter niet reinigen. Je kunt er om het jaar een beetje olie op spuiten om alles gesmeerd te laten verlopen.”

Precisiewerk Belisol

“Van adviseur tot opmeter tot de monteurs, ze waren allemaal even verzorgd, vriendelijk en correct. Ook hun werk was verzorgd, dat vinden we belangrijk. En ze hebben alles netjes achtergelaten”, zegt Clara.

Heeft u zelf een renovatie voor de boeg? Neem contact op met een Belisol-adviseur voor persoonlijke begeleiding!

Details project:
  • Product: voordeur en 6 kozijnen
  • Type: Futura Luna met houtnerf
  • Kleur: crème RAL 9001
  • Glas: dubbel glas
  • Hoogrendement Ug = 1,0
  • Extra: kruisverdelingen tussen de 2 glasbladen

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie