Energiebesparing kozijnen

Energiebesparing kozijnen

Of uw kozijnen nu aan vervanging toe zijn of u een nieuwe woning bouwt, met de aankoop van goed isolerende kozijnen doet u een slimme aankoop! Energiebesparing is een hot topic. En dat is niet meer dan normaal, want in deze tijden moeten we wel aan het milieu denken. Maar ook voor uw portemonnee maakt het een verschil …

Energiebesparing met kozijnen

Gaat u uw woning isoleren, dan gaat uw leefcomfort erop vooruit. U hebt minder last van storende geluiden van buitenaf en houdt de koude (of in de zomer, de warmte) buiten. Bij Belisol installeren we steeds minstens dubbel glas. Wilt u nog beter isoleren, kies dan voor ons superisolerende hoogrendementsglas.

Naast de aangename bescherming tegen geluid, wind en koude, merkt u ook een verschil in kosten. Door nieuwe kozijnen te installeren, verbruikt u namelijk veel minder energie. Uw kosten voor verwarming zullen dus aanzienlijk dalen.

Hoe bepalen we de isolatiewaarden van uw kozijnen?

U hebt het misschien al hier en daar zien opduiken: de Ug-waarde. Aan de hand van deze waarde ziet u namelijk hoe goed het glas isoleert. Hoe lager de Ug-waarde, hoe beter het glas isoleert. Enkel glas, wat nog te vinden is bij oudere woningen is een slechte isolator. Driedubbel glas scoort excellent qua isolatiewaarde.

  • Enkel glas Ug = 5,8
  • Dubbel glas Ug = 2,8
  • Dubbel HR-glas gevuld met gas Ug = 1,1
  • Driedubbel glas Ug = 0,6

Let wel op, driedubbel glas is eigenlijk enkel aan te raden bij een passiefhuis. Bij een minder goed geïsoleerde woning heeft de investering op dit moment nog weinig zin. Dubbele beglazing, al dan niet met gas gevuld, is vaak de beste optie.

Overtuigd van de energiebesparing? Contacteer Belisol voor uw nieuwe kozijnen!

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie