Houten kozijnen schilderen of vervangen?

De charme van houten kozijnen is onmiskenbaar. Bij sommige woningen is het gewoon de mooiste keuze. Maar hoe zit het met het onderhoud van houten kozijnen? Schildert u de kozijnen regelmatig of koopt u na een tijdje beter nieuwe?

Goede bescherming is goud waard

Bij Belisol denken we vooruit om het onderhoud van houten kozijnen te beperken. Dus behandelen we ze tegen uv-straling, insecten, vocht en extreme weersomstandigheden met een milieuvriendelijk beschermingsproduct. Nadien wordt het hout gecontroleerd verhit om de structuur ervan te wijzigen. Zo worden uw kozijnen stabieler en duurzamer, zonder hun natuurlijke look te veranderen.

Ondanks die degelijke voorbereiding is regelmatig onderhoud bij houten kozijnen nog belangrijker dan bij andere materialen. Schilderen, oliën, vernissen of lakken, het kitwerk vervangen … Er komt wel wat bij kijken.

Schilderen of vervangen?

Afbladderende verf, een minder fris kleurtje, verminderde stevigheid en isolatie. Oude houten kozijnen kunnen hun leeftijd niet verbergen. Merkt u meer lawaaihinder of warmteverlies op dan vroeger? Of zijn ze niet meer stevig genoeg om inbrekers tegen te houden? Dan kiest u beter voor nieuwe kozijnen. Zo verliest u geen tijd of energie meer aan het uitgebreide onderhoud van oude houten profielen. En passen ze beter bij de stijl van uw woning.

Waarom nieuwe kozijnen?

Kiezen voor nieuwe kozijnen, het is natuurlijk een investering. Maar vergis u niet: oudere houten kozijnen onderhouden kost u ook geld, zij het dan verspreid over meerdere jaren. Bovendien is de besparing op energie aanzienlijk wanneer u nieuwe kozijnen laat plaatsen. En denk ook aan de verhoogde veiligheid. De nieuwste raamprofielen beschermen uw woning gegarandeerd veel beter – op het vlak van sloten, scharnieren en stevigheid – dan oude exemplaren.

Weet u niet zeker of uw houten kozijnen ook aan vervanging toe zijn? Vraag advies aan een Belisol-adviseur in uw buurt.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie