Nieuwe_voordeur

Tijd voor een nieuwe voordeur?

Een klein krasje of een wat verouderde verflaag betekent niet het einde van uw voordeur. Soms kunt u uw deur nog redden: verf eraf, gaatjes opvullen, scharnieren smeren … Maar wat als het hout aangetast is? De kieren veel te groot? Dan wordt het tijd voor een nieuwe voordeur.

Gaatjes en kieren

Een eerste belangrijk teken aan de wand dat u aan een nieuwe voordeur toe bent, zijn koude luchtstromen die binnenkomen. Dan is de kans groot dat uw voordeur niet meer voldoende sluit of dat de kieren onder- en bovenaan te groot zijn.

U kunt zelf proberen vast te stellen waar de luchtstroom precies zit, maar dit werkje kan wel de precisie van vakmannen gebruiken. Zij kunnen bijvoorbeeld door middel van rook de doorgang van een luchtstroom exact waarnemen.

Wilt u graag zelf een kijkje nemen, dan kan u bijvoorbeeld de breedte van de kieren boven- en onderaan de deur vergelijken. Als de deur dicht is, kan u de speling tussen deur en kozijn aan alle zijdes opmeten. Een à twee millimeters verschil is namelijk niet altijd even goed zichtbaar met het blote oog.

Inbraakveiligheid

Spreken we van kleine kiertjes of gaatjes aan het slot of de scharnieren, dan is opvullen een mogelijkheid, Denk wel aan de inbraakveiligheid. Een deurpaneel dat het kozijn niet meer voldoende opvult, is eenvoudiger te forceren. Een opvulling ter hoogte van het slot of de scharnieren maakt het inbrekers wel erg gemakkelijk.

Dan koopt u beter meteen een nieuwe voordeur die over de laatste ontwikkelingen en veiligheidspakketten beschikt. Zo kunt u weer jarenlang op beide oren slapen.

Houtrot

Bij kunststof deuren of aluminium deuren stelt het probleem zich niet voor, maar bij houten deuren kan er houtrot optreden. Dat kan voorkomen als de deur het einde van haar levensduur bereikt heeft of als ze niet goed onderhouden werd.

Er kan sprake zijn van houtrot als de verf beschadigd is of afbladdert. Ziet u misschien blaasjes onder de verf? Of is het hout zelf al verkleurd? Dan hebt u een nieuwe voordeur nodig.

Bij Belisol vindt u houten deuren in haast alle kleuren en stijlen. Samen kijken we voor een deur die aan al uw wensen en de nodige technische vereisten voldoet!

Wilt u professionele raad over de staat van uw voordeur? Onze Belisol-vakmannen staan voor u klaar.

Neem contact met ons op. Meer tips leest u in ons gratis Belisol-magazine.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie