Trend: van grote kozijnen tot glazen gevel

Grote kozijnen zijn een trend, of noem het vandaag eerder een must. Ze laten u genieten van een mooi uitzicht op uw tuin en binnen geniet u optimaal van het zonlicht. Architect Timko Lokerse ontwerpt al achttien jaar grote glaspartijen – inclusief schuifpuien – in woningen en projecten. Hij legt ons uit hoe en waarom grote glaspartijen niet in uw woning mogen ontbreken.

Zonlicht én uitzicht

“In een landelijke regio kan een glazen gevel u een verre uitkijk bieden op uw terras, tuin en een natuurlijke omgeving”, vertelt architect Timko Lokerse. “Binnen en buiten gaan dankzij de kozijnen naadloos in elkaar over. In een stadsomgeving speelt het aspect van invallend zonlicht nog meer mee. Met grote kozijnen doet u de leefruimte in optimaal, natuurlijk daglicht baden. Zonlicht is overigens positief voor uw welzijn en energie.”

Ultraslanke, aluminium profielen

Van verdiepingshoge tot gevelbrede kozijnen, vaak ook als schuifpui: de mogelijkheden voor een glazen gevel zijn groot. “Ondanks de grootte en zwaarte van de kozijnen hoeven ze er niet plomp uit te zien. Integendeel, met ultraslanke profielen, bijvoorbeeld in aluminium, zijn ze erg minimalistisch.”

Luifel voor de juiste temperatuur binnen

Grote kozijnen doen veel zonlicht binnenvallen, ook tijdens de zomer wanneer het erg warm kan worden. In combinatie met een luifel kan het zomerse, hoge zonlicht geweerd worden en de winterse, lage zon volop binnen schijnen.

Isolatiewaarden grote kozijnen

Of grote glaspartijen wel matchen met de strenge isolatiewaarden? Architect Timko: “Er is helemaal geen reden om grote kozijnen niet te integreren. Drievoudige beglazing scoort hoge isolatiewaarden. Met de aangebrachte coatings op het glas en met de gasvullingen in het glas isoleert ook dubbele beglazing goed. Een specifieke coating zorgt overigens ook voor een onderhoudsvriendelijk kozijn, dat is mooimeegenomen.”

Inspirerend duinenzicht vanuit hotel Tien Torens in Zoutelande

In hotel Tien Torens in het idyllische Zoutelande – welgekend van de hit van BLØF en Geike Arnaert – ervaart u vanuit de grote kozijnen een unieke kijk op het Zeeuwse duinenlandschap. “Het oorspronkelijke honderd jaar oude hotel, dankte zijn naam aan de tien kerktorens die men vroeger kon zien vanaf de duintop. Hoewel de naam behouden bleef, is het oude hotel gesloopt, om plaats te maken voor een modern ingericht hotel, dat voldoet aan alle esthetische, comfort – en energetische eisen”, licht architect Timko Lokerse toe.

Kozijnen lijken haast onzichtbaar

“In dit hotel lopen praktisch alle kozijnen verdiepingshoog door. De hotelgasten krijgen mooie uitzichten en hoeven toch geen vrees voor hun privacy te hebben.” Om het gewenste esthetische effect voor de schuifpuien te creëren, liet Timko Lokserse zich door de aluminium kozijnen van Belisol inspireren. “Bijzonder is dat Belisol het technisch mogelijk maakt van de profielen aan het plafond en de vloeren niets meer zichtbaar te laten. Enkel het glas en het zicht naar buiten tellen.”

Wilt u ook grote kozijnen in uw woning? Onze Belisol-adviseur geeft graag raad: vraag gratis advies aan huis.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie