Wanneer omschakelen naar hoogrendementsglas?

Hoogrendementsglas isoleert tot drie keer beter dan gewoon dubbelglas. Dat maakt dat u heel wat verwarmingskosten kunt uitsparen. Bovendien ervaart u een aangenaam wooncomfort in huis.

Wat is hoogrendementsglas?

Bij hoogrendementsglas zit er ten eerste een dun, isolerend, kleurloos metaallaagje aan de binnenzijde van één van de glasplaten. Ten tweede is de ruimte tussen de twee glasplaten gevuld met edelgas, zoals argon. Dat isoleert beter dan gewone lucht. Een isolatiewaarde (Ug-waarde) van 1,0 is tegenwoordig de standaard. Bij dubbel glas is dat ongeveer 2,8 W/m²K. Daarom kiezen wij bij Belisol volledig voor hoogrendementsglas.

Wanneer dubbelglas vervangen door hr++?

Als uw dubbelglas meer dan 20 tot 30 jaar oud is, kunt u veel voordeel halen door het te vervangen door hoogrendementsglas. U zou kunnen overwegen om alleen het glas te vervangen. Dat is echter wel vaak lastig omdat de profielen niet aangepast zijn op het nieuwe glas. Om het nieuwe glas te laten passen in de bestaande kozijnen moet het glas ongeveer dezelfde dikte hebben als het oude. Met de isolatiewaarden van vandaag is dat vaak niet het geval.

Niet alleen het glas, maar ook de profielen zijn de laatste jaren sterk verbeterd op het vlak van isolatie, veiligheid en wooncomfort. Daarom is het een aanrader om bij kozijnen die enkele tientallen jaren oud zijn, het volledige kozijn te vervangen. Dan zit u weer goed voor de komende decennia.

Waar in huis is hoogrendementsglas nuttig?

Vooral in ruimtes waar u leeft en die u verwarmt heeft u het meeste genot van hoogrendementsglas: woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Ook de oppervlakte van het kozijn speelt een rol. Bij grote kozijnen voelt u het effect des te meer en zal de kostenefficiëntie het hoogst zijn. Bij het kleine kozijn van de koele berging, dat meestal open staat, heft hoogrendementsglas weinig zin.

Denkt u eraan om uw kozijnen te vervangen en te kiezen voor hoogrendementsglas? Voor meer informatie kunt u terecht bij een Belisol-showroom in uw buurt.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie