Zo woont Nederland

Hoe u zelf het liefst woont weet u natuurlijk wel. Maar hoe woont ‘De Nederlander’? ADR Nieuwsmedia onderzocht het en kwam met de volgende feiten...

De gemiddelde Nederlandse woning is een rijtjeshuis. En we gebruiken steeds vaker gadgets die onze woning ‘slimmer’ maken. Zomaar wat uitkomsten van een groot onderzoek onder duizenden Nederlanders in september 2018. Vol vragen over hun situatie en hun wensen. We nemen u mee door een paar van de belangrijkste en leukste uitkomsten.

We houden van onze tuinen

We zijn dol op onze tuinen, maar op gras maaien niet zo. Niet voor niets is 30% van de Nederlandse tuinen volledig bestraat. Bij 17% van de Nederlanders is de tuin helemaal ingericht op de (jonge) kinderen. 54% ziet de tuin graag als een verlengstuk van de woonkamer. Dat herkennen wij van Belisol in de vraag naar onze schuifpuien. Met hun grote ramen verbinden ze buiten mooi met binnen . Nog een opvallend getal: maar liefst 22% van de Nederlanders droomt van een jacuzzi in de tuin. 2% heeft er ook echt één.

De gemiddelde Nederlandse woning is een rijtjeshuis.

Duurzaam? Doen!

De populariteit van die energiebesparende thermostaat past bij de stijgende aandacht voor duurzaamheid. 26% van de mannen en 20% van de vrouwen vindt het belangrijk dat hun huis duurzaam is. 85% van alle Nederlanders snapt dat we op termijn van het gas af moeten. Maar 20% heeft nog geen idee hoe. Niemand heeft natuurlijk nu al de antwoorden op zo’n vraag, maar meer rendement uit energie begint met betere isolatie. En daar hebben wij wel heel veel verstand van.

Vakantie of verbouwen

Onze woning is ons dierbaar. 39% van de mensen geeft aan te gaan verbouwen als ze budget zouden hebben. Vakantie is met 63% wel een populairdere bestemming voor ons (spaar)geld. De keuken is voor 40% van de Nederlanders het eerste dat ze aanpakken. De badkamer is het tweede project op die lijst met 38%.

We gebruiken steeds vaker gadgets die onze woning 'slimmer' maken.

Nieuwe kozijnen. Voor meer licht en meer waarde

Vanuit onze professionele interesse letten we natuurlijk in het bijzonder op de projecten die met kozijnen en deuren te maken hebben. Twee opmerkelijke uitkomsten:

  • 51% mist nu een raam in de badkamer
  • 19% zou de kozijnen van de woning graag opfrissen of vernieuwen

Wij hebben goed nieuws voor iedereen die wil verbouwen of duurzamer wil wonen: Belisol heeft voor ieder type huis, voor iedere woonwens en voor ieder budget een passende oplossing. Een waar u nog jarenlang plezier van heeft. Ook als u hoort bij die 17% die binnen nu en een jaar gaat verhuizen. Want met een beter energielabel levert uw huis meteen meer op.

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie