Inbraakwerende kozijnen

10 tips voor inbraakbeveiliging kozijnen en deuren

De zomerse dagen zijn weer aangebroken en u kijkt ongetwijfeld al uit naar uw welverdiende vakantie. Zorg, voor u vertrekt richting ontspannende oorden, voor een optimale inbraakbeveiliging van kozijnen en deuren. U wilt uw woning immers in dezelfde staat terugvinden bij thuiskomst. Wij geven u alvast 10 handige tips.

1. Verlicht uw woning

Ook als u er niet bent, is het van belang uw huis te verlichten. Zet timers op uw lampen of tv zodat ze vanzelf aangaan en het lijkt alsof er iemand thuis is.

Denk daarnaast aan verlichting van de donkere kanten van uw woning. Inbrekers willen immers niet gezien worden door de buren en voorbijgangers. Buitenverlichting met bewegingssensoren is een goede oplossing.

2. Geef een bewoonde indruk

Bent u voor een langere tijd weg, zorg dan voor een bewoonde indruk. Laat iemand de brievenbus legen en de rolluiken op- en neerlaten. Of vraag familieleden of buren om het gras te maaien.

3. Maak er geen etalage van

Als ongewenste gasten allerlei waardevolle zaken door de kozijnen zien, zet u hen nog meer aan om in te breken. Maak er dus geen etalage van. Ook lege dozen van televisies of andere interessante elektronica zet u beter niet op de stoep, want iedereen ziet precies wat er in huis is.

4. Berg ‘nuttige’ materialen op

Wie materiaal zoals hamers, stenen en metalen staven laat slingeren rond het huis of in de tuin maakt het inbrekers wel heel makkelijk. Met uw eigen ladder of via de afvalcontainer komen ongewenste bezoekers zo op het dak.

5. Laat de sleutel niet op de deur

Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur hangen. Dieven schrikken er niet voor terug het glas in te slaan of een gat in de deur te zagen. Dan steken ze hun hand door het gat en openen de deur met uw sleutel.

6. Sluit kozijnen en deuren volledig

Doe uw kozijnen volledig dicht als u weg bent. Laat ze ook niet op kiepstand staan, want dat maakt binnenkomen voor inbrekers heel wat eenvoudiger. Ook betalen sommige verzekeraars gestolen bezittingen en de aangerichte schade dan niet terug. Zelfs niet als de inbreker via een andere plek uw woning is binnengedrongen dan via het kozijn dat op kiepstand stond.

7. Vraag hulp aan uw buren

Een goede buur is beter dan een verre vriend en dat geldt zeker voor de beveiliging van uw woning. Elkaars huis in de gaten houden als de ander er niet is, geeft een gerust gevoel. En mocht u iets verdachts zien, dan kunt u meteen de politie bellen.

8. Laat de hond waken

Een waakhond werkt misschien nog wel het beste voor het afschrikken van inbrekers. Uiteraard op voorwaarde dat u graag een hond in huis hebt.

9. Installeer een alarmsysteem

Huizen die beveiligd zijn met een alarm zijn veel minder aantrekkelijk voor inbrekers. Met behulp van buitencamera’s kunt u zien wat er allemaal rond uw huis gebeurt.

10. Kies voor rolluiken

Rolluiken vormen een extra barrière tegen ongewenste gasten. Ze kunnen met een timer automatisch ingesteld worden.

Voor Belisol is inbraakpreventie uiteraard een grote bekommernis. Daarom beperken we het risico op inbraak tot een minimum met onze kozijnen en deuren. Wilt u graag meer weten? Neem dan contact op met uw Belisol-adviseur!

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie