Checklist ramen kiezen

Nieuwe kozijnen kopen: waaraan moet ik denken?

De juiste kozijnen kiezen voor uw woning is niet altijd eenvoudig. Welk materiaal moet ik kiezen? Zijn er bepaalde aspecten waar ik extra aandacht aan moet schenken? Voor welk soort glas kies ik best? Verschillende vragen om over na te denken. Met deze checklist ontdekt u de voornaamste aandachtspunten.

1. Materiaal

Heeft u al beslist welk materiaal u mooi vindt passen bij uw huis? Houten, aluminium of kunststof kozijnen? Sta ook even stil bij de isolatie, het onderhoud en de veiligheid van elk materiaal. Meer informatie vindt u alvast op onze pagina Kozijnen.

2. Type kozijn

Op welke plek komt het kozijn? Voor het terras kan een schuifpui bijvoorbeeld handig zijn. Of moet het kozijn draaien en kantelen, naar binnen of buiten, links of rechts? De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Denk ook eens aan de doorgang in de ruimte of eventuele meubels die al dan niet in de weg staan.

3. Zonwering

Bedenk even waar u binnen het meeste zonlicht krijgt. Dat is leuk in de winter, maar kan té veel warmte geven in de zomer. Dan komt zonwering van pas: rolluiken, lamellen, screens, zonwerende beglazing, … allerlei mogelijkheden!

4. Beglazing

Dat u minstens dubbele beglazing neemt voor nieuwe kozijnen, is niet meer dan logisch. Maar u kan zelfs kiezen voor hoogrendementsglas voor een perfecte isolatie. Of veiligheidsglas om u nog beter te beschermen bij inbraak. Of is driedubbele beglazing de investering waard voor uw woning? We geven u natuurlijk graag meer uitleg in onze toonzaal.

5. Ventilatie

Sinds 2006 is ventilatie verplicht bij nieuwbouwwoningen en renovaties. Gaat u voor mechanische of natuurlijke ventilatie? Belisol kan natuurlijk ventilatieroosters voorzien bij de installatie van uw nieuwe kozijnen. Uw Belisol-adviseur bespreekt het graag met u!

Heeft u graag advies op maat? Uw Belisol-adviseur bespreekt graag uw keuze bij u thuis of in de dichtsbijzijnde showroom.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie