Advies bij je thuis

Advies bij u thuis: zijn mijn oude kozijnen aan vervanging toe?

‘Waarom wil ik mijn oude kozijnen vervangen?’ Dat is de belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen. Zijn ze niet mooi of niet veilig? Of hebt u nog steeds enkele beglazing? Zijn ze niet makkelijk in onderhoud? Of isoleren ze niet goed tegen koude en geluid?

Redenen genoeg om voor uzelf uit te maken dat u aan nieuwe kozijnen toe bent. Daarnaast moet u uzelf afvragen ‘welke eigenschappen vind ik belangrijk voor mijn nieuwe kozijnen en/of deur en waar moet ik dan aan denken?’

 • De indeling en draairichting: een kiepraam, draaikozijn, draai-kiepraam, schuifpui, guillotinekozijn … Kortom: er is heel veel keuze. Wat vindt u zelf belangrijk? U kunt ook rekenen op ons professioneel advies om u te helpen bij uw keuze. Moeten alle kozijnen open kunnen? Of is kiepstand voldoende? In welke richting wilt u dat ze opengaan? Houd daarbij rekening met kasten of muren die eventueel in de weg kunnen staan.
 • Het onderhoud: hoe onderhoudsvriendelijk moeten uw nieuwe kozijnen en deuren zijn? Kozijnen in kunststof en aluminium zijn van nature onderhoudsvriendelijker dan houten kozijnen. De moderne, ecologisch verantwoorde spuittechnieken zorgen er nu wel voor dat uw houten kozijnen minder onderhoud vragen.
 • De isolerende waarde: is de thermische isolatiewaarde van het kozijn en het glas belangrijk? Mag het een standaard isolatiewaarde hebben? Moet er nagedacht worden over geluidsisolatie?
 • De binnenafwerking: moet er bepleisterd worden of wilt u een omkasting met elegante kunststof-lijsten in de kleur van uw kozijnen? Hebt u liever MDF-lijsten die u achteraf kunt schilderen in de geweste kleur? Wenst u binnen een tablet? Moeten er gordijnkasten voorzien worden?
 • De zonwering: wist u dat buitenzonwering het meest efficiënt is? U kunt tot 85 tot 95 % van de zonnewarmte buitensluiten met ons uitgebreid aanbod aan rolluiken, externe shutters, lamellen of screens.
 • De veiligheid: opengaande kozijnen en deuren blijven de gevoeligste punten voor inbraak. Wilt u inbraakvertragende profielsystemen of inbraakvertragend glas? Ook veiligheidsbeslag en aangepaste cilindersloten helpen u al op weg. Samen met u bespreken we wat de mogelijkheden zijn om uw veiligheid te verhogen.
 • De ventilatie: kiest u voor een natuurlijke ventilatie (systeem A) of voor een semi mechanische ventilatie (systeem B)? Daarnaast zijn er nog de systemen C, C+ en D. Het is belangrijk om rekening te houden met ventilatie want de bijhorende roosters beïnvloeden de afmetingen van de kozijnen en/of van het glas. We bekijken samen wat het beste aansluit bij uw noden.
 • Het kozijnbeslag: het beslag zijn de zichtbare en onzichtbare gedeelten van het sluitsysteem van kozijnen en deuren, m.a.w. scharnieren, sloten, klinken en grepen. Ze bepalen mee de look van het uiteindelijke resultaat. Kiest u voor verborgen of ‘onzichtbaar’ beslag zodat de scharnieren (bijna) volledig worden ingewerkt in het profielsysteem? Of kiest u voor het zichtbare beslag?
 • De voordeur: wilt u een beglaasde deur? Of toch liever een gesloten? De beglaasde deuren laten toe om creatief te zijn in het glas: van volledig doorzichtig tot ondoorzichtig, gekleurd of niet, met of zonder motief. U kunt natuurlijk ook uw ‘personal touch’ geven aan gesloten deuren door de paneelkeuze: klassieke of moderne look, rechte of gebogen lijnen, glasvulling of niet? Het kan allemaal.
 • De beglazing: gaat uw voorkeur uit naar dubbele of driedubbele beglazing? Of zijn er nog andere dingen belangrijk? Wilt u half transparante zonwerende beglazing? Vindt u veiligheidsglas belangrijk? Of bent u op zoek naar extra isolatie met hoogrendementsglas?
 • Het budget: wat is het maximale budget dat u wilt spenderen?

Een lijst van pro’s en contra’s kan u al een heel stuk op weg helpen. Ook inspiratie opdoen op het internet of op straat kan handig zijn. Samen kijken we naar uw wensen en noden om te streven naar het beste resultaat dat past bij de stijl van uw woning, de technische vereisten en uw budget. Wilt u meer info? Vraag het aan uw Belisol-adviseur!

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

 • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
 • Professioneel advies en perfecte opmeting
 • Vakkundige montage en nette afwerking
 • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie