Contrasteren met moderne kozijnen: restaurant Dockside

Begin februari 2017 opende Dockside de deuren in Sas van Gent, een gloednieuw restaurant net aan de grens tussen Nederland en België. Van buitenaf lijkt dit een typische woning uit de streek maar wanneer je binnenstapt, waan je je in een stad als Londen, Amsterdam of New York. Met onder meer als blikvangers grote, zwarte hedendaagse kozijnen.

Dorpsgeschiedenis in urban look

Eigenaars Bart en Jens Hoogstad kozen resoluut voor een hedendaags, urban interieur maar met respect voor het gebouw. Resultaat: een perfecte mix tussen eeuwenoude charme en een modern gevoel.

Met dit restaurant zijn de broers trouwens niet aan hun proefstuk toe. Samen zijn ze de drijvende kracht achter de Royal Hotels in Zelzate en Sas van Gent, met gastronomisch restaurant ‘Bottles’ en hippe wijnbar ‘Bottles Next Door’. Ook De Parel in Watervliet was in hun handen. Na 20 jaar waren de broers op zoek naar iets nieuws om hun tanden in te zetten.

Die uitdaging vonden ze in Dockside, een casual grillrestaurant waar kwaliteit hoog in het vaandel wordt gedragen. “Koken op vuur is echt mijn passie”, legt Bart uit. “Vis, vlees, zeevruchten ... alles wat je op onze kaart vindt, wordt op een vuur klaargemaakt. Dat kan in de Ubert rotisserie, op de Josper, in een open grill ... Alles om tot de lekkerste smaak te komen.”

Renovatie authentiek pand

Naast het menu, staken ze ook heel wat denkwerk in het pand zelf. Dat kochten ze in januari 2016 van de gemeente. Na het indienen van een dossier, werd hun project door de gemeente uitgekozen om de vroegere ambtswoning van de Rijkswaterstaat over te nemen en te renoveren.

“We zijn zelf geboren en getogen Sassenaren. Het deed me echt pijn om dit stukje dorpsgeschiedenis te zien verpauperen. Terug leven in het pand blazen, was een unieke kans.”


De verbouwing was een werk van lange adem, maar dat was nodig: “We wilden de tijd nemen die we nodig hadden om er het best mogelijke van te maken en om het pand helemaal in ere te herstellen.”

In februari 2017 gingen de deuren van het nieuwe restaurant dan eindelijk open. “Het resultaat is beter dan we hadden durven dromen. We zijn nog niet zo lang open, maar merken dat ook het publiek onze aanpak wel lijkt te smaken. De reservaties lopen binnen en we horen enkel fijne reacties.”

Grote aluminium kozijnen op maat

Voor de inrichting sloegen de broers de handen in elkaar met interieurarchitect Bart Neyt. Hij kreeg carte blanche om het pand aan te kleden. Ze gingen voor een hippe, stedelijke vibe in een grote open ruimte. Waar mogelijk behielden ze authentieke details.


De kozijnen zijn een goed voorbeeld van die mix tussen oud en nieuw. Bart ontwierp ze speciaal voor dit pand, samen met Marlon Mohnen van Belisol Goes . Het zwarte aluminium voegt een strak detail toe aan de witte buitengevel. De grote raampartijen geven het gebouw ook langs de buitenkant een moderne touch, zonder al te fel te contrasteren.


“Maatwerk is niet de gemakkelijkste oplossing, maar ik vond het hier wel nodig”, vertelt de interieurvormgever. “Belisol was hierin een heel fijne partner en ging tot het uiterste om tot een goed resultaat te komen. De gekozen raamverdeling zie je niet zo vaak.”

“Samen met de grootte van de kozijnen was dit een technische uitdaging. Ik ben dan ook heel tevreden over het resultaat. De aluminium kozijnen zorgen voor een leuke industriële touch. De lichtinval geeft een open, ruim gevoel.”

Sfeer tot in de details

Voor het interieur gingen ze voor een luxueuze, warme sfeer. “Robuuste, stoere materialen als beton, hout en staal worden gecounterd door diepe kleuren en speelse accenten. Dit maakt de ruimte wat lichter en het voegt ook wat persoonlijkheid toe.”

Er werd geen enkel detail uit het oog verloren. Zo werd bijvoorbeeld de lift in exact dezelfde kleur geschilderd als de kozijnen en

deuren

. De toog in het midden van de zaal is een toonvoorbeeld van de

city chic

stijl die ze wilden bereiken: glanzende smaragdgroene tegels, details uit messing, mysterieuze hangplanten ... Ben je hier in Sas van Gent of New York City?


“We wilden een laagdrempelige maar toch sfeervolle, hippe tent openen en ik denk dat we daar wel in geslaagd zijn. Je hoeft vanaf nu dus niet meer naar de grote stad om een avondje culinair te genieten.”

De keuze van Bart en Jens

Product: aluminium: 18 kozijnen, 3 enkele deuren, 3 dubbele deuren ; kunststof: 8 kozijnen, 2 deuren

Type: Elite (aluminium), Unix (kunststof)

Kleur: Elite – zwart, ruwmat, RAL 9005; Unix – antraciet, RAL 7016

Glas: hoogrendementsglas hr++, Ug = 1,1

Extra: kruisverdeling in verticale richtingen met zwarte afstandhouders (warm edge)

Gaat u ook renoveren? Informeer bij Belisol voor uw nieuwe kozijnen!

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie