Hoe gaat het nu met Robert-Jan en Maran van Kopen zonder Kijken?

De uitzending vond in mei 2022 plaats, maar de opnames van Kopen zonder Kijken waren natuurlijk al eerder. Robert-Jan en Maran gaven zich op voor het tv-programma in augustus 2020. Met hun steeds groter wordende zoontje Wolf, was het tijd voor een uitbreiding van hun woonruimte: hun eerste koophuis.

Robert-Jan: “De situatie op de huizenmarkt in Nederland was in die periode gewoon heel lastig. Om er tussen te komen en om het juiste bod te doen. En ook om snel te beslissen en daar liepen wij ook wel tegenaan. We zijn geen echte klussers, dus voordat we onderling een beslissing hadden genomen, was het huis vaak of al verkocht, of lag het geaccepteerde bod ver boven ons bod. En we keken het programma vaak zelf en we waren altijd heel enthousiast over de resultaten! Vanaf onze vakantie heb ik een mailtje gestuurd naar Kopen zonder Kijken en toen ging het heel snel.”

Opgebouwde spanning

Het huis werd gekocht in mei 2021 en Robert-Jan en Maran trokken een dag voor kerst dat jaar in. Daar zat dus best wel een poosje tussen. Robert-Jan: “Ik zeg heel eerlijk, er waren ook een paar maanden dat ik er niet eens aan dacht. Je hoort niets, je ziet niets. Maar tuurlijk, de laatste weken dat je gaat inpakken terwijl we tijdelijk bij mijn schoonvader woonden, leefden we er wel heel erg naartoe. Toen we daar stonden: heel onwerkelijk. Want je gaat een deur binnen waar je één keer 20 minuten bent geweest en alles is anders. Alles is anders dan je denkt. Je krijgt echt niets mee.”

Vakantie in eigen huis

Het echte wonen begint pas na de opnames. En dat is best even wennen, vertelt Robert-Jan: “Het gekste was toen iedereen wegging. We waren daar om 13 uur en om 18 uur was iedereen weg. Toen zaten we op de bank en zeiden we: ja, oké en nu? Dat is heel raar. Nu weet ik nog steeds niet hoe bepaalde dingen werken van de oven en de magnetron, maar goed dat ligt misschien aan mij.”

De eetkamer die bij de keuken getrokken is, is inmiddels hun favoriete plek in het huis geworden. Daar gebeurt het allemaal. Er wordt soms gewerkt, maar vooral gekookt, gespeeld en gegeten. En ook alleen in die ruimte. “We vinden de bank en al die spullen ook echt mooi, dus we proberen het een beetje netjes te houden. Maar misschien zal dat over een half jaar heel anders zijn hoor!”

De keuze voor monumentengroen

Ondanks dat ze zelf natuurlijk niet betrokken waren bij het keuzeproces voor hun nieuwe kozijnen, zijn Robert-Jan en Maran wel blij met het resultaat. Robert-Jan: “Ze hebben gekozen voor houten kozijnen die aan de buitenkant monumentengroen zijn. Dat past niet alleen bij de stijl van het huis maar ook bij de rest van de straat.” Bij de dakgoot zijn enkele kozijnen nog blauw van kleur. Robert-Jan: “Als je nu goed kijkt op de gevel of op de dakgoot, dan zie je dat die nog steeds blauw is. Wij zijn wel voornemens om dat ook monumentengroen te maken, zodat je straks één geheel hebt met de mooie kozijnen van Belisol.”

Ongekend gemis

Voor Robert-Jan en zijn gezin dit huis betraden, huurden ze een huis in Utrecht. Dan ben je niet echt bezig met nieuwe kozijnen en deuren. Robert-Jan: “Wij hebben er nooit echt over nagedacht, maar achteraf zijn we heel blij dat Belisol deze kozijnen bij ons heeft geplaatst. Dat zeggen we ook wel eens tegen elkaar. Stel, je wil het over een aantal jaar verkopen, dan zitten er wel al hele goede kozijnen en deuren in. Dat is positief want het voegt echt waarde toe aan je huis. Je merkt gewoon dat het echt heel goede kwaliteit is, het voelt heel stevig aan.”

Goed geïsoleerd

Het gezin merkt heel goed dat hun kozijnen uitstekend isoleren. Robert-Jan: “Het isoleert super goed. Als je de deur van de uitbouw of het raam boven dicht doet dan hoor je echt bijna niks en dat is wel echt superfijn. We merken dat de kozijnen zowel op warme als koude dagen goed isoleren. De temperatuur blijft heel stabiel. In het oude huis in Utrecht voelde je echt letterlijk de tocht zo langs de gordijnen, dus dat is wel een groot verschil. Dus we zijn er heel blij mee!”

Benieuwd naar meer referenties? Bekijk onze realisaties.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie