Draairichting_deur

De draairichting van uw deur bepalen

Een belangrijk praktisch aspect van nieuwe voordeuren of buitendeuren is de draairichting. Waar komt de deur? Wat staat er rond de deur en hoe kan die dan het best opengaan? We geven u hier een aantal tips mee.

Voordeur of andere buitendeur

In het algemeen geldt dat de draairichting van een deur bepaald wordt door haar functie. Een voordeur zal naar binnen toe opengaan. Andere buitendeuren – zoals de deur van de tuin of het terras – zullen eerder naar buiten toe opengaan.

Voor openbare gebouwen geldt ook dat de deuren van een vluchtroute steeds met de richting mee moeten openen. Dit wil met andere woorden zeggen dat u deur altijd moet kunnen openduwen, niet opentrekken.

Linksdraaiende of rechtsdraaiende deur

Bij uw eigen woning is het enkel noodzakelijk de zijde te bepalen waar u het slot en de scharnieren wilt. Concreet gesteld: verkiest u een linkssluitende (LS) of rechtssluitende (RS) deur? Bij een linksdraaiende deur staan de scharnieren links en omgekeerd bij een rechtsdraaiende deur.

Vreemd genoeg benoemen we de draairichting van een deur in Nederland anders dan de Europese landen. Daar wordt het juist andersom gedaan. Staan de scharnieren rechts, dan is het een links draaiende deur …

Handige keuze

Keren we even terug naar uw eigen voordeur of buitendeur, dan is het belangrijk dat u even bedenkt wat voor u het meest aangename is. Bent u rechtshandig en verkiest u daarom de deurgreep rechts? Zorg er ook voor dat een openstaande buitendeur de doorgang voor binnendeuren niet bemoeilijkt.

Onze Belisol adviseurs kunnen u dankzij hun jarenlange ervaring prima bijstaan in de juiste keuze. Van de draairichting tot de afwerking en het juiste slot en dito deurgreep: geen enkel aspect wordt overgeslagen.

Een deur, die koopt u voor jaren. De expertise van Belisol staat garant voor jaren van plezier, duurzaamheid en vertrouwen. In een toonzaal ziet u de modellen en bekomt u haast alle informatie. U kan ook online contact met ons opnemen voor een afspraak bij u thuis!

Reken op de expertise van Belisol. Neem online contact op of kom langs in een showroom. Lees nog boeiend Belisol-nieuws in ons magazine. Vraag uw gratis exemplaar!

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie