Voordeur veiligheid

Driepuntsslot, slim anti-inbraakslot

Bij Belisol is veiligheid één van de vele garanties die we onze klanten bieden. Een voorbeeld van de maatregelen die wij daarvoor treffen, is het standaard meegeleverde driepuntsslot. Lees hier waarom dit slot de kans op inbraak verkleint.

De naam van het slot verraadt al veel: het driepuntsslot – ook wel driepuntssluiting genoemd – sluit op drie verschillende punten van de deur. Bij oude voordeuren is het namelijk zo dat het enige sluitingspunt ter hoogte van de deurgreep en het slot zelf, veel gemakkelijker te forceren is. Door middel van een koevoet bijvoorbeeld, kan een inbreker op dat punt de deurvleugel ver genoeg uit het raam krijgen om zich toegang te verschaffen tot uw woning.

Door het slot van de deur op drie verschillende plaatsen in het deurkozijn te laten ‘haken’, duurt het veel te lang om de deur open te breken. Er is ook voor een inbreker ook te veel risico op lawaai waar u en zelfs uw buren van zouden opschrikken. Bovendien zorgt de pen- en haaksluiting voor een extra beveiliging, aangezien de haak de vleugel van de deur dicht tegen het deurkozijn aanhoudt.

Naast het driepuntsslot zijn er nog opties, zoals het veiligheidscilinder met certificaat. Het certificaat geeft aan dat de cilinder uit gehard staal bestaat en dus beschermd is tegen doorboring. Dankzij de rosetplaat die rond de cilinder wordt aangebracht, krijgt een inbreker geen vat op de cilinder en kan hij deze dus niet loswrikken.

Bij kunststof deuren kan Belisol uw deur leveren en plaatsen mét aluminium afwerkingslat. Deze verzekert de stevigheid van de deur en het slot. Bovendien tellen al onze deuren - dus ook de aluminium en de houten deuren – minstens drie scharnieren. Dit zijn meer bepaald blokscharnieren, die het uittillen van de deur onmogelijk maken.

Het driepuntsslot is een belangrijk element voor de beveiliging van je deur, maar het Belisol-aanbod is zo uitgebreid, dat je zelf kan kiezen in welke mate je de deur laat uitrusten. Onze Belisol-adviseurs kunnen al je vragen precies beantwoorden. Samen zoeken we naar een oplossing op maat!

Vraag info aan uw Belisol-adviseur.

Onze adviseurs vindt u ook in één van onze showrooms.Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie