Trendy renovatie met aluminium en kunststof

De renovatie van de Nederlandse woning van Stéphane Hoeben verliep van een leien dakje. Als Belisol-professional met jarenlange ervaring en expertise op zak, wist hij perfect welke kozijnen en deuren hij (zelf!) wilde installeren.

Geslaagde verbouwing in Eindhoven

Een combinatie van authentieke charme en eigentijdse invloeden, zo kunt u de woning van Stéphane en zijn gezin het beste omschrijven. Donkere tinten, hedendaagse materialen en strakke lijnen maken het een stijlvol, warm geheel zowel aan de binnen- als buitenkant.

Stéphane: “Na een tijdje een huis gehuurd te hebben, was ik samen met mijn vrouw op zoek naar een leuke, betaalbare koopwoning. Toevallig kwamen we zes jaar geleden bij deze typisch Nederlandse woning terecht. We zagen meteen heel wat mogelijkheden maar er waren wel wat zaken aan vernieuwing toe.”

Renoveren als een pro

Beslissen over materiaal, glas, kozijn- en deurtypes was voor Stéphane geen moeilijke opgave. Met een diploma Bouwkunde in zijn achterzak en heel wat Belisol-ervaring wist hij goed waar hij aan begon.

Stéphane: “Natuurlijk is het enorm handig dat ik de nodige kennis heb van kozijnen en deuren. Na mijn studies ben ik vrijwel meteen bij Belisol begonnen, aangezien mijn ouders een eigen vestiging hadden in Vlissingen. Daarna heb ik voor Belisol op verschillende plekken gewerkt om uiteindelijk bij de vestiging in Eindhoven terecht te komen.”

Ook voor de montage van de kozijnen stak Stéphane de handen uit de mouwen. Stéphane: “Aangezien ik zelf nog monteur ben geweest, vond ik het niet meer dan normaal dat ik mijn eigen kozijnen zou installeren. Ik wist precies wat de aandachtspunten waren.”

Combinatie van aluminium en kunststof

Stéphane: “We kozen bewust voor zwartgrijze aluminium schuifpuien met een niet‑glanzende, ruwe lak. Op een matte ondergrond zie je later eventuele krasjes veel minder.”

“Vooraan vond ik kunststof met houtnerffolie dan weer een gepastere keuze. We maakten het geheel eigentijds door te werken met blokkozijnen in een verdiept profiel en een combinatie van wit en antraciet.”

Fraaie voordeur

De voordeur is opvallend modern en past tegelijk mooi in de traditionele, vernieuwde gevel. Wat meteen in het oog springt is de strakke, metalen handgreep die mooi contrasteert met de antraciet, kunststof deur.

Stéphane: “De drie kleine kozijnen zijn in gezandstraald glas, op de randen na. Op die manier kun je van binnenuit wel nog zien wie er voor de deur staat, maar is er vanaf de straat geen inkijk mogelijk.”

Goed gekozen glas

Het glas in de voorgevel is hoogrendementsglas. Aan de achterkant van de woning ging Stéphane zelfs nog een stapje verder.

“Voor de grote kozijnen wilde ik gelaagd glas, niet alleen om het inbrekers moeilijk te maken, maar ook voor onze eigen veiligheid binnen. Je weet maar nooit dat er iets of iemand tegen het kozijn valt. Dankzij het gelaagd glas vermijd je ongelukken want het glas kan wel breken maar niet in splinters uiteenvallen.”

De keuze van Stéphane:

PRODUCT: kunststof blokkozijnen met houtimitatie, kunststof voordeur, aluminium schuifpui en deur

KLEUR: kozijnen wit en antraciet, voordeur antraciet, schuifpui en deur zwartgrijs

GLAS: kozijnen met hoogrendementsglas, voordeur met gezandstraald glas, schuifpui en deur met gelaagd glas

Probeer onze handige keuzehulptool en ontdek welke materialen bij uw project passen.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie