Glazen voordeur

Glazen voordeur van drie meter hoog in Hasselt

In hartje Hasselt kan je heerlijk logeren in een nieuw charmehotel. “Het Menneke” is gevestigd in een historisch pand uit 1900 dat Bart Vandevoorde en zijn vrouw zo authentiek mogelijk lieten restaureren. Het is een eclectisch herenhuis, gebouwd door aannemer Duchard.

Beglaasde voordeur

De drie meter hoge voordeur en het raam van het salon in zwarte poederlak, zien er verrassend genoeg heel strak uit. “Dat contrast wilden we bewust inbouwen”, zegt eigenaar en uitbater Bart Vandevoorde.

De hoge glazen deur en het raam hebben een kader dat een beetje uitsteekt. De dagkant, dat is de binnenkant van de deuropening, is bekleed met glimmend aluminium, en geeft een kosmopolitisch effect.

Je opent de deur met een mooi geïntegreerde deurgreep en de hotelgasten kunnen dag en nacht binnen via een toegangsmechanisme met badge.

Eerbetoon aan opa

“De naam voor het hotel koos ik omdat het typisch Hasselts is, je hebt hier het Jenevermenneke, het Demermenneke, … Tegelijk is het een eerbetoon aan mijn opa en overgrootvader, “het menneke” was hun bijnaam.”

Het sympathieke hotel telt 5 kamers die elk hun eigen inrichting en sfeer meekregen rond Hasseltse thema’s zoals jenever, speculoos en mode. “We leggen onze gasten in de watten met een uitgebreid ontbijt met zelf gebakken brood en streekproducten. Ook niet-logerende gasten zijn bij ons welkom aan het ontbijt. En we serveren met plezier een aperitief met tapas voor onze gasten en hun vrienden”, besluit het tevreden koppel.


Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie