Wat zijn de trendkleuren van 2024?

Zit u midden in een verbouwing? Of wordt het langzamerhand tijd om uw woon- of slaapkamer een kleine make-over te geven? Dan zijn de trendkleuren van 2024 vast een goede inspiratiebron. Ontdek welke trends dit jaar in heel wat interieurs zullen opduiken!

Licht en natuurlijk

Aardse tinten: ze zijn dit jaar goed vertegenwoordigd. Een ton-sur-ton kleurenpalet met verschillende beige tinten creëert op subtiele wijze harmonie in uw interieur. Iets waar de Scandinavische hygge-stijl goed bij aansluit. Deze interieurstijl, afkomstig uit de Deense cultuur, focust op ruimtes die rust en kalmte uitstralen. Creëer een sfeer van gezelligheid door neutrale tinten, natuurlijke materialen en verschillende texturen met elkaar te combineren. Vergeet niet om daar uw eigen draai aan te geven: hygge staat voor een gemoedstoestand, die voor iedereen anders is.

Levendige kleuren

Naast de rustgevende hygge-tinten zien we ook het andere uiterste: felle en bruisende kleuren, die ruimtes doen opfleuren en uw woning tot leven brengen. Een volledig kanariegele muur? Frisgroene kleuraccenten die de aandacht trekken? Of opvallende designmeubels in gedurfde tinten? Alles kan en mag. Speel met de lichtinval, hoeken en rondingen en andere elementen in de ruimte om tot een geheel te komen dat perfect bij u past. Een heerlijke trend om écht uw persoonlijke signatuur mee af te geven.

Trendkleuren voor kozijnen en deuren

Wat kozijnen en deuren betreft, is zwart nog altijd dé kleur waar niets aan kan tippen. We blijven fan van een woning die rust uitstraalt en een stijlvolle zwarte omlijsting sluit daar goed bij aan. Daarnaast zijn zwarte RAL-kleuren een veilige keuze: tijdloze kleurtinten scoren goed bij de doorverkoop van uw woning.

Een andere trend die we dit jaar meer en meer zien, is de combinatie van verschillende kleuren en materialen. Hoewel we graag op veilig spelen, durven we dus ook nog te experimenteren. Zwarte aluminium kozijnen kunnen perfect in combinatie met een houten voordeur, toch?

Kies de kleur van uw kozijnen en deuren in 5 stappen

1. Laat u inspireren.

  Een kleurenwaaier is een handig hulpmiddel, maar de vele mogelijkheden kunnen best overweldigend zijn. Laat u daarom inspireren door woningen in uw omgeving. Zo kunt u alvast een eerste selectie maken. 

  2. Kijk naar alle elementen van uw woning.

   Wat wordt de kleur van de gevel? Voor welke bouwstijl heeft u gekozen? Zullen de kozijnen omgeven zijn door groen? Al deze zaken bepalen welke kleur het meest tot z’n recht komt.

   3. Houd rekening met afmetingen en lichtinval.

    Onthoud dat donkere ramen kleiner lijken in combinatie met een lichte gevel en omgekeerd. Ook kan de lichtinval de kleur van uw kozijnen sterk beïnvloeden.

    4. Denk ook aan uw interieur.

     Vaak denken we bij de kleurkeuze van onze kozijnen in de eerste plaats aan de buitenkant, maar ook binnen kan de juiste kleur een groot verschil maken.

     5. Raadpleeg een expert.

      Ziet u door de bomen het bos niet meer? Of bent u er bijna uit, maar kunt u nog wat hulp gebruiken? Uw Belisol-expert geeft graag advies! Rob Hannink van Belisol Apeldoorn zet alvast de do’s & don’ts op een rij.

      Keuze gemaakt? Of nog aan het wikken en wegen? Misschien kan onze kozijnensimulator helpen om de knoop door te hakken.

      Advies aanvragen

      Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

      Onze showrooms

      Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

      • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
      • Professioneel advies en perfecte opmeting
      • Vakkundige montage en nette afwerking
      • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie